Gå direkt till textinnehållet

Källor allt viktigare

Att hitta fakta är i dag närmast för enkelt. Konsten är att sortera och välja bort. Låt oss därför dela favoriter. När det gäller vardagsfrågor kring ekonomi så är självklart dagstidningarna på nätet lätta val: www.di.se, www.e24.se, www.placera.nu, www.privataaffarer.se mfl. Bland facktidningar finns www.finansliv.se.

På engelska har jag favoriten www.economist.com som fångar trender i en klass för sig. Och i dag öppnar de sin applikation. (”applikation” syftar nu inte längre på broderier, utan något som många samlar i sina telefoner. ”Appar” är nu små verktyg, som kan redovisa väder, börskurser, spel, musik eller vad du vill). Bland skrivande källor finns också Financial Times www.ft.com och deras Martin Wolf på http://shorturl.se/?RfzPt

På svenska gillar jag också perspektiv direkt från olika analytiker. Exempelvis Enters månadsbrev http://shorturl.se/?oAvgf Fims månadsbrev http://shorturl.se/?TrA84 Carlsons månadsbrev http://shorturl.se/?mUXXAVilka källor gillar du? /c

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord