”PDXCON” stod det affischerat över Riksarkivet i Stockholm. Ett av landet mest snabbväxande spelutvecklare Paradox körde sin stora konferens i helgen. På scenen tar vd Fredrik Wester emot i en show jag aldrig tidigare sett på ett börsbolags presskonferens.

Paradox låter här spelarna möta utvecklarna bakom spelen. De visar, spelar, pratar, fikar och hänger i baren på innergården. En relation till sina bästa kunder som många bolag skulle drömma om…

70-talet journalister var på plats från världens spelmedier. Börs-vd:n kan förnamnen på journalisterna. Och en kritiker skulle förstås kunna säga att journalisterna är mer av fans, än något annat.

Paradox har bjudit in legendarer i spelvärlden, som berättar om sin historia och ambitioner, välkända utvecklare talar teknik, mobiltelefoner och spelupplevelser. Publiken står upp och applåderar, länge och intensivt.

På plats finns några av världens mest erkända spelare och spelpresentatörer. Du kan hitta dem på Youtube där de visar upp hur de spelar, utvecklar och tävlar.

Lägg till de många hundra spelare som har betalat 2 000 kr var för att hela helgen få spela mot de som utvecklat just deras spel, träffa legendarer, journalister och bara prata spel, detaljer, tekniker, figurer… I priset ingår mat och dricka. Det är ett möte för spelfantaster.

Paradox presenterar också nya spel och diskuterar utvecklingen av mobila spel. Under tiden filmar journalisterna själva hela showen…

Andra börsbolag borde komma hit och inspireras, tänker jag.

Vilket bolag tycker du har riktigt bra på relationer? /Claes Hemberg