Gå direkt till textinnehållet

Kvinnlig aktiehaj

Aktiehajar är förvånansvärt ofta hanar. Jag letar efter en kvinnlig aktiehaj. För jag vill ha mer bredd än det vanliga. Och publiken förväntar sig det.

 

En kvinnlig chefsjurist har inga problem att hitta kvinnliga jurister. De finns i hennes nätverk. Det är svårare att hitta män, säger hon. Och jag har kanske fastnat i det motsatta facket. På jakt efter kvinnor som kan och vill prata aktier. De behövs, inte minst för att få kvinnor mer intresserade av sina pengar.

 

Börsen ordnar öppet hus den 5 oktober. Vi talar om börsen, risker, robotar, aktier, räntor och konjunktur. För att reda ut köpvärda aktier behövs däremot vassa aktiehajar. Men jag hittar inte den jag söker.

 

Uppdraget är att diskutera börsläget och ta fram några egna aktiefavoriter och gärna några rötägg också om du har det. Känner du någon mäklare, handlare, aktiechef, entusiast eller bara aktienörd, så tveka inte att tipsa. Bara jag får namn så kan jag sedan förklara idén och fråga om personen är intresserad.

 

Vi behöver odla många fler kvinnliga aktiehajar. Det är en sak som är säker. Så vi inte blir torrlagda med gamla börsögon.

 

Mejla varje namn du kommer på. Jag kan sedan kolla om hon är intresserad! /claes.hemberg@avanzabank.se

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord