Kvinnlig aktiehaj

Aktiehajar är förvånansvärt ofta hanar. Jag letar efter en kvinnlig aktiehaj. För jag vill ha mer bredd än det vanliga. Och publiken förväntar sig det.

 

En kvinnlig chefsjurist har inga problem att hitta kvinnliga jurister. De finns i hennes nätverk. Det är svårare att hitta män, säger hon. Och jag har kanske fastnat i det motsatta facket. På jakt efter kvinnor som kan och vill prata aktier. De behövs, inte minst för att få kvinnor mer intresserade av sina pengar.

 

Börsen ordnar öppet hus den 5 oktober. Vi talar om börsen, risker, robotar, aktier, räntor och konjunktur. För att reda ut köpvärda aktier behövs däremot vassa aktiehajar. Men jag hittar inte den jag söker.

 

Uppdraget är att diskutera börsläget och ta fram några egna aktiefavoriter och gärna några rötägg också om du har det. Känner du någon mäklare, handlare, aktiechef, entusiast eller bara aktienörd, så tveka inte att tipsa. Bara jag får namn så kan jag sedan förklara idén och fråga om personen är intresserad.

 

Vi behöver odla många fler kvinnliga aktiehajar. Det är en sak som är säker. Så vi inte blir torrlagda med gamla börsögon.

 

Mejla varje namn du kommer på. Jag kan sedan kolla om hon är intresserad! /claes.hemberg@avanzabank.se

publicerad
13 september 2013
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram