Gå direkt till textinnehållet

Leva utan pengar

Trött på allt prat om pengar prövade privatpersonen irländaren Mark Boyle att leva ett år utan pengar. Inte ett mynt passerade hans händer. Och nu kommer hans bok på ämnet, The Moneyless Man,

Mark har inga politiska poänger bakom sitt experiment, säger han. Han ville bara pröva det som inte skulle gå, enligt hans omgivning.

Han liftade, arbetade för mat och husrum, bytte tjänster, delade med sig av erfarenheter och som han själv säger; framför allt lärde han känna väldigt många nya människor. Utan pengar som betalmedel blev många människor intresserade och engagerade på ett sätt som han tidigare aldrig mött.

Men han landar trots allt i en politisk dimension, där han menar att pengar inte har särskilt mycket värde. Gemenskapen i en grupp kan däremot åstadkomma enormt mycket mer, är en av hans slutsatser. Dessutom menar han att människor han mötte ofta hade många fler idéer och lösningar, än de själva först insåg.

Pengar som samtalsämne tycks hur som helst beröra… Nu har han skrivit en bok om erfarenheterna och reser runt och föreläser.

Boken lär däremot inte vara gratis. Men kanske tankvärd för desto fler.

http://shorturl.se/?mXJGj

 /claeshemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord