Många vill #sägdinränta

(BO/RÄNTA) Finanspektionen, konsumentverket, politiker, ekonomireportrar… Många har bidragit i uppropet #sägdinränta på Twitter och i enkäten http://bit.ly/sagdinranta. Allt för att inspirera andra. 500 personer har hitills svarat. Nedan ett uttdrag från listan.

 

Idén är att inspirera andra att pruta på sitt livs största utgift, bolånet som tar 1/4 av snittlönen. Visst kan vi tala om räntan, för inte är din boränta en valhemlighet, tänker jag och hoppas att dubbelt så många nu börjar prata ränta.

VÅRA 3-månaders: Anders Borg (4,2)Elin Ljung (4,05)

Maria Hallring (3,95)

Andreas Fahlstedt (3,92)

Gustav Green (3,9)

Fredrik Sjöshult (3,9)

Per Ericson (3,85)

Kicki Westerstahl (3,85)

Stefan Gillgren (3,83)

Nicklas Nordström (3,8)

Robert Sved (3,8)

Annika R Malmberg (3,79)

Johan Kleis (3,75)

Robert Slavi (3,75)

Maria Christofi (3,75)

Johan Nilsson (3,67)

Annika Beijbom (3,6)

Robert Sved (3,59)

Henrik Hedlund (3,58)

Monika Petersson (3,55)

Fredrik Westin (3,51)

Vivea W Vrenning (3,5)

Andreas Svensson (3,46)

Gustaf Brickman (3,45)

Gunther Mårder (3,39)

Claes Hemberg (3,37)

John Nylen (3,36)

Peter Aronsson (3,35)

Gabriel Isskander (3,35)

Frida Andersson (3,3)

Sara Johansson (3,26)

Gösta Carlberg (3,25)

….

….

Hittills har svar kommit från personer på flera myndigheter men även Carnegie, Tv4, Moderaterna, Börsveckan, Expressen, Socialdemokraterna, Placera Nu, Pensionsmyndigheten, Aktiespararna och en rad privatpersoner bidragit. Och dessa prutare ligger klart över Sverigesnittet där prutarna når rabatten 0,44% eller 3,76 %-ränta.

 

Och jag har verkligen märkt #sägdinränta inspirerar. Folk stoppar mig på gatan för att snacka räntor. Det gillar jag! Det är 10-tals miljarder vi varje år ger bort… Twittraren @fredrikkjell fixade igårkväll en enkät där vi nu kan samla alla data. http://bit.ly/sagdinranta. Delta gärna och insprera andra!

 

Resultat är påtagligt. Vilken bank du har spelar mindre roll. Vem du talar med på bolånebanken är däremot avgörande. Så tala med många. Så många du orkar. Jag talade med fem olika banker. Och häng fast med de som är beredda att förandla. ”Bad cop – Good cop” som twittraren Saramammaledig skrev så träffande.

Bara genom att ”säg-sin-ränta” tror jag att vi kan väcka till enkel folkbildning som lockar till eftertanke och engagemang. Hittills har bland annat finansministern svarat. Vill du uppge din ränta, så får du gärna vara med på listan! Jag citerar den på twitter och min blogg!

 

Är det någon person du saknar på listan? Törs inte du fråga så gör jag det.

#sägdinränta /claes hemberg

Vill du ha fler tips om att pruta: http://shorturl.se/?x3QUW

publicerad
1 mars 2012
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram