Gå direkt till textinnehållet

Northland får miljonböter

Oslo börs bötfäller nu bolaget för utebliven information till aktieägarna. Detta pressar nu på frågan om en oberoende granskning. För inte ska ett bolag komma undan med bara böter, när 12 000 ägare förlorat miljarder. Varje fullmakt är nu viktig för att få tillstånd en granskning.

MER OM NORTHLAND BÖTERhttp://www.oslobors.no/Oslo-Boers/Om-oss/Presserom/Pressemeldinger/Boersstyret-ilegger-Northland-Resources-overtredelsesgebyr

Därmed får småägarna äntligen ett erkännande att deras kritik hela tiden varit riktig. Engagemanget för att granska bolaget vidare kommer nu att tillta. En oberoende granskningsman lär bli en framkomlig väg. Men att få det i hamn kräver fortfarande en kämpainsats bland aktieägarna

För vad Oslo börs säger är bara att informationen inte har nått marknaden på ett vederhäftigt sätt. Deras information till ägarna har dröjt många veckor för länge. Vilken information som borde ha gått ut vet vi fortfarande inte. Orsaken till kraschen är fortfarande okänd.

Sannolikt såg ledningen krasch-risken redan sommaren 2012. Hela 2,4 mdr kronor kan inte försvinna i en vindpust Att lämna in fullmakter för att få till stånd en oberoende granskning blir nu allt viktigare!

HÄR HELA UPPROPET http://blogg.avanzabank.se/hemberg/2013/06/24/northland-agarnas-sista-chans/

/claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord