Gå direkt till textinnehållet

Ny spartidning här

En ny spartidningen har sett sitt ljus när Ditt sparande nu kommit ut i sitt första nummer. Bakom tidningen står en diger lista erkända skribenter. Varje kvartal ska den komma ut.

Sparare är vi allihopa. Mest pengar har vi i fonder. Men merparten av svenska fondsparare är inte tillräckligt intresserade för att köpa en tidning. Därför blir detta också en tidning som mer handlar om spar-ekonomi och aktier.

Här hittar vi Pekka Kääntä som skriver om räntor och Riksbanken. Slutklämmen är viktig, där Pekka pekar på att Riksbanken bara jagar konjunkturen. Den stora uppgiften vi har att pressa våra boräntor, kan vi bara göra själva. ”Hota med att gå till någon annan” skriver han.

Analytikern Björn Davegårdh skjuter dyra fonder i sank och slår ett slag för direkt aktieägande.

Ekonomijournalisten Ulf Petersson argumenterar för att börsen är 25% billigare än normalt.

Mot slutet presenterar de Investerarsparkontot, ETF-fonder  och analytikern Peter Malmqvist räknar på hur länge vi måste äga en aktie för att vara säkra på att den ger vinst. 13 år blir svaret, enligt Malmqvist.’

Sist men inte minst ger tidningen sina köptips: Wise, Ironroad, Pricer, Vostok Nafta, Black Earth farming… Så kanske det endå mest är en rak aktietidning för vanligt folk… Det får vi utröna om några nummer. Här når du tidningen redaktion@tidningendittsparande.se

Vad säger du? /claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord