Gå direkt till textinnehållet

Optimismen här

Varje dag kan vi haka upp oss på något ekonomiskt orosmoln. Men låt oss titta lite längre fram och det ljusnar på riktigt, säger rösterna från veckans stora möte på Globen.

På Globens scen fick vi i veckan höra de övertygande nyanserna från 25 väl insatta scengäster. Vi slapp de överdrivna rubrikerna kring tragiken på Cypern, Ryssland och Bryssel, utan vi höra påfallande positiva fakta direkt från de som verkligen deltar och bygger vår ekonomi med många år i sikte. De liknar förresten på många sätt oss själva – vi som sparar.

Superinvesteraren Laszlo Szombatfalvy gav sina köptips och sina klarsynta råd.Globen . http://www.youtube.com/watch?v=1fi7kEzqU0w

 

Börsveckans Daniel Svensson var också tydlig http://www.youtube.com/watch?v=Wpg81gOFAdA

 

Professor Hans Rosling berättade om vilka fyra ekonomier som nu tar fart. Ratos vd Susanna Campbell sa det. ”Vi ser många bara tillfällen att investera just nu”.

Sandvikens vd Olof Faxander sa det rätt ut: ”Det syns inte i dagens siffror, men signalerna är positiva”. Hexagons vd Ola Rollén skojade om det. ”Nä vi ska inte köpa mer nu”. Och medgav sedan att han visst är i köptagen medan det fortfarande är billigt.

Så blev årets Forum det mest optimstiska mötet sedan våren 2007, tänker jag. Tack för det alla bidrag från er som deltog på Globen och via webben. Och låt oss diskutera vidare!

God helg!/claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord