Supersoffan är riktigt bra

PPM-soffan är sannolikt det bästa valet för snittsvensken, när den väljer PPM-fonder. Trots Riksrevision aktuella kritik. Soffan är en supersoffa, som mer än väl når sina mål. Den borde vara en förebild för hela Pensionssverige; Billiga och bra! Men riksrevisorn fokuserar på arbetet bakom ridån. Istället riskerar kritiken nu bli en ful slägga i händerna på PPM-rådgivare och andra utan skrupler.

Riksrevision är en grundpelare i vårt samhällsbygge. De granskar vår viktiga statsapparat, som är vårt skydd mot korrupta och ineffektiv myndigheter. Tack alla statstjänstemän. Är det något vi ska exportera så är det just våra statstjänstemän i  kombinationen med Riksrevision.

Men.

När jag läser riksrevisorns granskning av AP 7 och PPM-soffan så blir jag dyster. Riksrevision missar det centrala: når PPM-soffan sina mål? (Ja, med råge!) Utan istället fokuserar vid hur den allmänna pensionsfonden nr 7 skriver sina interna rapporter, definierar olika mål mm.

Av rapportens 103 sidor nämns huvudsaken: PPM-soffan strålande resultat, bara i några få meningar. Istället är det formaliakritik som får fylla sida efter sida. Riksrevisionens arbete behövs. Men du som funderar på dina PPM-fonder ska INTE byta bort PPM-såfan, efter denna rapport.

Mitt råd: Lyssna inte på giriga PPM-säljare. Strunta i Riksrevision denna gång. Behåll PPM-soffan i ditt sparande. Den är billig och i världsklass. Riksrevisions ord ska inte få dig att flytta dina eller mina PPM-pengar. Jag behåller Supersoffan som förebild och utgå från den när du letar efter egna fonder. Jag har inte hittat någon än.

Vad väljer du?/claes

publicerad
19 november 2013
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram