Gå direkt till textinnehållet

Spar-tv på Kunskapskanalen

(Sparpengar) Runt om i Sverige föreläser vi för sparare om pengar, lån, fonder, skulder mm. Det handlar om projektet ”Gilla din ekonomi”, som nu blir tv, från och med i morgon eftermiddag.

 

Själv bidrar jag med mina sparråd och en enkel modell för sparande från boken ”Spara mindre – få ut mer”. Det blir 45 min spar-tv i morgon tisdag på Kunskapskanalen. Titta och tyck till 16.20.  Sedan på svt.se play och youtube.

Hela satsningen Gilla din Ekonmi, kommer från Finansinspektionen och Pensionsmyndigheten. Jag har föreläst för fack, studenter och många fler. Idén är att lära svenska folket att ta bättre hand om sina pengar.

Vi är flera föreläsare som talar om vitt skilda ämnen. Mitt fokus är att få ut mer av våra sparpengar.

Tv-versionen vänder sig till 20-75 åringar. Jag pratar att om varför vi måste ta hand om våra pengar bättre än tidigare, hur vi kan göra det och hur vi kan krama mycket mera värde ur våra sparpengar genom att stoppa dyra avgifter, hög skatt mm.

 

Gillar du spartv?/claes hemberg

 

Kunskapskanalen: Tis 29 maj 16.20-17.05 Dina pengars framtid: Spara smartare

Genomsnittssvensken får ut 2% ränta av sitt sparande och det är inte mycket, säger Claes Hemberg, sparekonom. Han ger råd om när man bör spara på vilket sätt och tar upp det viktigaste att tänka på när det gäller till exempel avgifter och skatter.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord