Gå direkt till textinnehållet

Sparappen öppnar portfölj

Sparappen Opti kommer före sommaren att erbjuda portföljer. Precis det steg jag efterfrågade. Plötsligt blir sparappen långt mer användbar. Nyheten berättar ägaren Ann Grevelius på Finanslivs eftermiddag på Nalen.

Sparappen Opti har många fördelar. De erbjuder sparare fonder utifrån enkla analyser av fondavgifter och avkastning. Men när jag tittade på den första gången härom månaden, saknade jag en helhet. De hjälpte inte sparare att hitta den så viktiga balansen.

Nu berättar Ann Grevelius, från Opti, att de kommer med ett portföljstöd före sommaren. Den kommer utgå ifrån spararens personliga behov. Sedan ska de genom att de bevakar fondutbudets avgifter och avkastning se till att spararna har de mest aktuella fonderna.

”Människor har dyra dåliga fonder” medger Ann Grevelius tidigare Seb i dag sparappen Opti.

Spararen får betala en procentuell avgift för tjänsten. Dessutom tar Opti en bytesavgift, för den som också vill ha hjälp att byta fonder.

Exakt vad detta landar vi får vi se. Opti kan lyckas. När Ann Grevelius säger att hon vill nå sparare som annars inte får råd, så är det en enormt hög ambition. Att väcka den som inte förstår att hon sover, är obeskrivligt svårt. Den resan ser jag fram mot att följa.

Att starta fintechbolag är däremot inte så lätt som det kanske låter. ”Det tog sparappen Opti 15 månader att få godkänt av FI, berättar Ann Grevelius

Vilka sparappar vill du att jag granskar närmare?/claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord