Gå direkt till textinnehållet

Superjobbet sparanalytiker

För tre år sedan hittade jag på ett nytt jobb. Sparanalytiker. Vi måste bli bättre på att förstå siffrorna bakom råden, tänkte jag.

Jobbet är att leta, förstå, vända och vrida på siffror på fonder, pensioner, aktier och räntor för att ännu bättre hjälpa sparare att hitta rätt.

För ska vi prata enkelt så måste vi lägga tid på att undersöka, läsa på, ifrågasätta, ändra, räkna och formulera en begriplig text, blogg, podd eller twitter…

Om vi vill tala om pengar så att vanligt folk förstår och blir engagerade i sina pengar, så måste vi ta själva frågan ”hur sparar jag?” på större allvar. Vi måste gräva djup och ha långt bättre tålamod när vi är ute och pratar.

Nu har jag jobbat med sparanalytiker vid min sida i tre år. Det har varit ett lyft för spararna, för djupet bakom och även mig personligen måste jag medge. Fler borde anställa fler analytiker är min tanke. För spararnas skull…

Nu söker jag en ny sparanalytiker. Här länken till ansökan. /Claes Hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord