Tyck till i Almedalen!

Denna vecka stundar Almedalen. Jag är där för at tala ungdomar, pensioner och räntor. Vad vill du ha sagt på plats? Skriv i kommentarfältet så kanske jag plockar upp det när SVT sänder mitt inlägg på tisdag eftermiddag elller på torsdag först i Expressen-TV och sedan chatten hos samma tidning.

 

Almedalen är denna vecka en mötespunkt för aktuella debatter. I programmet finns 50-talet debatter jag själv skulle vilja besöka. De handlar om ungdomar, pensioner, bostäder, räntor och mycket mer.

Jag är här från söndag till torsdag. I fyra debatter ska jag själv bidra. Det börjar med ungdomar och bostäder på tisdag. Då sänder även SVT-direkt. Så skicka in din fråga så kan jag svara direkt i rutan. Mitt fokus är annars ungas pengar och jobb. Men också hur de krockar med de äldres ekonomi. Värd är Mäklarsamfundet.

***SVT tisd 15.30

 

onsdag är det för min del dags att debattera pensioner. Hur får vi pensioner som folk förstår. Värd är Ernst&Young. Vid min sida har jag även politiker och trendspanare. Mitt ambition är att flytta makten över våra pengar från bankvärlden till folks egna händer och fötter.

 

torsdag pratar jag sedan ekonomi i bredare termer på Expressen-TV. Dagen före har räntebeskedet nått oss, men jag ska också tala för mer pengar i aktiefonder och aktier och ISK-kontot. För det tror jag är ett måste, om vi ska få något för våra sparpengar. Strax efter ska jag chatta på nätet om alla tänkbara frågor som berör plånboken.

***Expressen-TV tors 0930

 

Under veckan i Almedalen ska förstås också fånga upp och berätta om andra intryck. Nu på söndagkvällen lyssnade jag exempelvis till Stefan Atterfall, boministern. Hör jag rätt mellan raderna så blir det inga amorteringskrav. Han vill inte överraskande bygga mer istället. Men nu är ju inte han den enda ministern att bestämma. En sak var ändå tydlig. Regeringen är rädd för en bo-bubbla.

 

Vad borde vi diskuter?/claes hemberg

publicerad
30 juni 2013
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram