Gå direkt till textinnehållet

”Vad är pengar?”

Boken ”Vad är pengar?” slutför jag med som bäst. I mars är den ute i bokdiskarna. 109 frågor om pengar har jag besvarat. Är det någon fråga du känner på dig att jag kan ha missat? Ta nu sista chansen.

Pengar har de flesta människor mycket starka åsikter om. Men vi missar lätta fakta, klär våra pengar i fördomar och glömmer att diskutera vår surt förvärvade slantar. Därför har jag skrivit en personlig faktabok om ämnet. Jag vill väcka till diskussion vid köksborden.

Vad är pengar omslDen här bok kommer ut i ett alldeles särskilt sammanhang. Du kanske känner till serie ”Vad är-serien?” från Langenskiölds förlag. Idén kom från konstnären Ernst Billgren som också författade första titeln Vad är konst? Den blev succé och därefter har Carl Hamilton skrivit om Vad är politik? Ulrika Knutson skrev ”Vad är kultur?” Och flera andra intresseväckande titlar har senaste åren nått bokdiskarna. Och nu har jag fått det nobla uppdraget att skriva om Vad är pengar?

Min tanke är att ge svar på alla myter, missförstånd, snårigheter, lögner och rent ocker. Samtidigt handlar det om en personlig faktabok. Jag vill förklara, kittla och ge läsaren självförtroende.

Boken Vad är pengar? kräver inte förkunskaper, utan ska fungera till unga, äldre, oroade, nyfikna, insatta och utsatta. Jag kommer nog själv ge bort den till de som vill förstå pengar lite bättre och vill prata pengar.

Nu går den att beställa: http://bit.ly/Uvxraw Mina tidigare böcker http://bit.ly/13Gndch ”Vad är serien?” http://bit.ly/cELFw7

Och vilken fråga kräver du ska med?/claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord