Gå direkt till textinnehållet

Varning för min bok

Nätbokhandeln Adlibiris lurar läsarna av min senaste bok Spara klokare 55+. I boken har de lagt med vilseledande reklamblad för finansiella rådgivare, som jag absolut INTE stödjer. Tvärt om varnar jag i boken för och ger handgrepp mot finansiella rådgivare.

Min senaste bok Spara klokare 55+ säljs mest via Adlibris. Men nu har läsare som beställt min bok drabbats av reklam i själva boken, reklam för finansiella rådgivaren minapensioner.se. Bokhandeln har diskret lagt in ett reklamblad i min bok. Det hela ger sken av att jag faktiskt stödjer rådgivaren. Det är så som läsare uppfattat erbjudandet och hör nu av sig till mig, och frågar varför just jag rekommenderar dessa rådgivare.

Men tvärt om varnar jag i boken för rådgivare generellt och förordar hårda ”handgrepp mot rådgivare” sid 155-171. http://shorturl.se/?mmtxU

Jag är som författare inte tillfrågad att vara reklampelare för deras annonsörer. Istället använder de mitt namn i en vilseledande marknadsföring.

Än värre är att rådgivningsbluffen lovar att ge bort en pocket, mot att erhålla fullmakt från spararen, för att sedan fritt inhämta uppgifter om spararens pensioner. Deras metod är hemsk och är rent bondfångeri och borde direkt stoppas av konsumentverket. Pensioner är inget vi ska ge bort för en pocket. Oavsett om det är min bok som används som draghjälp, är metoden klandervärd. Att de dessutom döljer denna reklam i en sparbok, gör saken bara värre.

Hur många tusen som blivit drabbade vet jag inte. Det verkar vara en relativt ny metod Adlibris använder. Jag har sökt Adlibris utan att ännu få något svar. Under tiden ber jag härmed om ursäkt för den vilseledande reklam som Adlibiris drabbat er med. Under tiden skickar jag nu genast in en anmälan till konsumentverket där jag anmäler Adlibris för vilseledande marknadsföring.

Vad säger du? /claes hemberg

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord