FAQ – Vanliga frågor Finansloppet

Anmälan

F: Kan man byta lag eller startgrupp?
S: Ja, fram till 23/8 kan du skicka in ändringar till finansloppet@finansliv.se.

F: Kan ett lag ha löpare i olika startgrupper?
S: Ja, då tiden mäts med chip kan ett lag ha löpare i alla startgrupper så länge man anger samma lagnamn. Observera att stavningen måste vara identisk för att systemet ska känna igen namnet.

F: Vi planerar att göra en stor anmälan från företaget – kan man skicka in en gruppanmälan på fler än 10 personer på annat sätt?
S: Ja, vid större anmälningar kan man skicka in ett excelark (som skickas från Finansliv) som innehåller varsin kolumn för följande info: förnamn, efternamn, mejladress, eventuellt lagnamn, företag, startgrupp, kön, bransch och specialkost.

F: Kan jag få pengarna tillbaka om jag inte kan delta?
S: Din anmälan är bindande och vi betalar inte tillbaka startavgiften vid utebliven start. Däremot kan du lämna över din plats till en kollega.

F: Jag hann inte anmäla mig i tid – kan jag efteranmäla mig?
S: Nej, det går inte att göra efteranmälningar på plats

F: Hur många personer får man anmäla i ett lag?
S: För att bilda ett lag krävs minst tre och max tio personer. Det finns ingen gräns för hur många lag man kan anmäla.

Nummerlappsutdelning

F: Kan en person hämta ut nummerlappar till hela laget/företaget?
S: Ja, men ha då en lista med namn och startnummer på alla du ska hämta ut till. För att underlätta i garderoben på GIH får du en bagagetag när du hämtar ut din nummerlapp. Ta med den till loppet.

F: Behöver man ha ID när man hämtar ut nummerlapp?
S: Du behöver endast uppge namn och gärna startnummer (som publiceras i startlistan på webben i förväg).

Tävlingen

F: Hur fungerar tidtagningen?
S: Tiden mäts med ett engångschip som redan sitter på din nummerlapp. Tidräkningen startar och slutar när du passerar start- och målbåge. Din startgrupp påverkar alltså inte ditt resultat.

F: Hur fungerar lagtävlingen?
S:Det är de tre snabbaste tiderna i varje lag som räknas. Om ni exempelvis anmäler ett mixat lag med fem personer, och de tre snabbaste är herrar, så blir resultatet för ett herrlag. För att ett mixat lag ska få ett resultat krävs det då att minst en kvinna är med bland de tre snabbaste tiderna.
Man behöver inte ha ett lag för att vara med på Finansloppet. Det går lika bra att tävla individuellt.

Övrigt

F: Finns det tillgång till dusch och omklädningsrum på plats?
S: Vi har tillgång till dusch och omklädningsrum på GIH, men utrymmet är väldigt begränsat så bäst är att komma ombytt.

F: Finns det en garderob?
S: Vi har en garderob som är bemannad med funktionärer från kl. 16.30 där du kan lämna in ombyteskläder, väska och liknande. Vi ansvarar ej för värdesaker.
För att underlätta i garderoben på GIH får du en bagagetag när du hämtar ut din nummerlapp. Ta med den till loppet.

F: Kan man vara med som funktionär?
S: Vi tar gärna emot hjälp från engagerade personer som vill hjälpa till! Mejla till finansloppet@finansliv.se för mer information.

#Finansfredag

Finanslivs redaktörer Aron Sigblad och Anna de Lima Fagerlind om det senaste som hänt i finans- och försäkringsbranschen, vilka trender som påverkar branschen och vad Finansliv har på gång just nu. Nytt avsnitt varje fredag.
Se #finansfredag här
Fyra av talarna på Sustainable Finance finns med på tidningen @veckansaffarer lista över näringslivets mäktigaste kvinnor. ⭐️Anna Ryott, Summa Equity ⭐️Maria Mähl, Arabesque ⭐️Anna Felländer, AI Sustainability Center ⭐️Carina Lundberg Markow, Folksam
Stockholm Green Digital Finance vill sänka trösklarna för grön finansiering med hjälp av blockchainteknik. Lyssna till Cecilia Repinski, vd och medgrundare, på Sustainable Finance den 28 mars. foto: Oskar Omne
Vår fotograf @donkadoo fotar @evatrouin på Swedbank. Missa inte intervjun med henne i nästa nummer av Finansliv!
Filippa Bergin, ansvarig för stora kunder och affärsutveckling i Ekobanken, är en av talarna på Sustainable Finance den 28 mars.
I veckan kommer årets första nummer av #finansliv Innehåller bl.a. #lön #paytech #danskebank #fintech #nordea, krönika av @framtidsfeministen och mycket mer! Omslagsfoto: @oskaromne
En av talarna på Sustainable Finance den 28 mars är Anna Felländer, grundare av AI Sustainability Center. @aisustcenter Glöm inte att boka dina biljetter på finansliv.se.
Följ @Finansliv på Instagram