Bitcoin-bolaget KNC Miner i rätten
Bitcoin-företaget KNC Miner har köpts av Sten Oscarson och hans nystartade företag Gogreenlight.

Bitcoin-bolaget KNC Miner i rätten

Under veckan kommer KNC Miner att möta 12 kunder i rätten. Kunderna stämmer bitcoin-företaget på sammanlagt 5 miljoner kronor.  

Förhandlingarna i Stockholms Tingsrätt startade i måndags, och pågår nu under tisdagen, mellan Gustavo Fernandez och KNC Miner. Företaget har tills nyligen haft som verksamhet att sälja specialdesignade maskiner för brytning av digitala valutor.

Fernandez köpte 66 hårdvaruenheter av KNC Miner, men menar att utrustningen kom fram för sent och dessutom var bristfällig. Hans advokat Magnus Daar åberopar därför att han har rätt att häva köpet enligt konsumentköplagen. Stämningen är på drygt 3,5 miljoner kronor.
– KNC Miner har satt i system att lova orimliga leveranstider i syfte att få in förskott, säger Magnus Daar till Breakit.

KNC Miner, tillbakavisar anklagelserna om att ha misslett sina kunder avseende maskinernas prestanda och leveranstid.
– KNC har varken medvetet eller omedvetet lämnat några felaktiga uppgifter, sa företagets advokat Per Widman i rätten, enligt Di Digital.

Mellan onsdag och fredag kommer ytterligare förhandlingar äga rum, då elva käranden stämmer KNC Miner på totalt 1,5 miljoner kronor.

Text: Åsa Berner
Foto: Istockphoto

publicerad
15 mars 2016
Nästa vecka är det dags för #finanslivsfrukost om #vettochetikett och det finns några platser kvar! Boka på Finansliv.se(länk i bio) ☕️
I nummer 8 av #finansliv tar vi ett stort grepp på #fintech 3.0 - ✅De överlevde boomen ✅Trenderna bankerna investerar i ✅Därför måste bolagen ändra inriktning Foto: @donkadoo
Den 19 november bjuder vi in till #finanslivsfrukost om vett och etikett i arbetslivet! ☕️Etikettexperten Annmarie Palm föreläser. Boka din plats nu! Länk i bion. #finansliv #vettochetikett
”Vad som är positivt? Här kanske man ska svara att man ska träffa nya kolleger och utbyta erfarenheter, men vet har tid med det??” —En av de tillfrågade i vår undersökning om aktivitetsbaserade kontor. Läs mer i nya Finansliv! #finans #finansbranschen #kontor #aktivitetsbaserat #aktivitetsbaseradarbetsplats
Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
Följ @Finansliv på Instagram