Bitcoinmäklaren Safello köper upp konkurrent
safello köper icbit

Bitcoinmäklaren Safello köper upp konkurrent

Safello, som är en handelsplats för att köpa och sälja bitcoins, köper nu upp konkurrenten BT Technology, som har drivit marknadsplatsen Icbit.

Icbit grundades 2011 och har sedan dess genomfört 11,6 miljoner ordrar till över 12 000 kunder, enligt nyhetssajten Breakit. Amerikanska myndigheter krävde nyligen att bolaget skulle skaffa en licens, vilket skulle bli kostsamt. Därför beslutade Icbit att stänga ner sajten och leta efter en köpare.
– Safello betalar inget kontant i affären, istället får Icbits ägare andelar i Safello. Samtidigt blir Icbits grundare Aleksey Bragin teknikchef. Vi får honom, plattformen, all ip och all teknisk kunskap. För oss är det här definitivt en bra affär, säger Safellos vd Frank Schuil till Breakit.

Bitcoin har annars haft ett skakigt år. Det sjunkande bitcoinpriset var till exempel en av orsakerna till att den svenska bitcoingrävaren KNC Miner lämnade in sin konkursansökan i våras. Men i augusti stod det klart att entreprenören Sten Oscarson tar över konkursboet.
Och att intresset för kryptovalutan i högsta grad lever visades även tidigare i år, då Safello själva genomförde sin andra crowdfundingrunda, där insamlingsmålet överträffades.

Text: Åsa Berner
Foto: Istockphoto

publicerad
18 oktober 2016
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram