Gå direkt till textinnehållet
E-handelskoncernen Qliro Group säljer sin nätbutik tretti.se, och satsar på sina finansiella tjänster.
E-handelskoncernen Qliro Group säljer sin nätbutik tretti.se, och satsar på sina finansiella tjänster.

E-handelsjätte säljer nätbutik – satsar på finanstjänster

E-handelskoncernen Qliro Group säljer sin nätbutik tretti.se. Köpare är danska vitvarubutiken WhiteAway och priset är satt till 250 miljoner kronor.

I dealen ingår också att WhiteAway framöver ska använda Qliro Groups betaltjänst Qliro, liksom CDON Marketplace, som också ingår i Qliro Group, för merförsäljning.
– WhiteAway Group inklusive Tretti blir, genom mångåriga avtal, den största externa samarbetspartnern för Qliro Financial Services och CDON Marketplace framöver. Utöver köpeskillingen ser vi därmed även ett stort värde i detta strategiska samarbete, säger Paul Fischbein, koncernchef för Qliro Group, och även tidigare VD för Tretti, i ett pressmeddelande.

Tretti köptes av Qliro Group för fem år sedan, och Paul Fischbein lyfter fram företagets stora betydelse för uppbyggnaden av både Qliro Financial Services och CDON Marketplace.
Enligt en källa till nyhetssajten Breakit är ägarnas mål att stycka upp Qliro Group och sälja av det mesta, men att satsa på just de finansiella tjänsterna.

Qliro lanserar efter sommaren en egen e-handelskassa som stödjer 200 olika betalsätt – en tjänst som ska konkurrera med Klarna, skriver e-handel.se.

Text: Åsa Berner
Foto: Istockphoto

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord