Gå direkt till textinnehållet
E-handelskoncernen Qliro Group säljer sin nätbutik tretti.se, och satsar på sina finansiella tjänster.
E-handelskoncernen Qliro Group säljer sin nätbutik tretti.se, och satsar på sina finansiella tjänster.

E-handelsjätte säljer nätbutik – satsar på finanstjänster

E-handelskoncernen Qliro Group säljer sin nätbutik tretti.se. Köpare är danska vitvarubutiken WhiteAway och priset är satt till 250 miljoner kronor.

I dealen ingår också att WhiteAway framöver ska använda Qliro Groups betaltjänst Qliro, liksom CDON Marketplace, som också ingår i Qliro Group, för merförsäljning.
– WhiteAway Group inklusive Tretti blir, genom mångåriga avtal, den största externa samarbetspartnern för Qliro Financial Services och CDON Marketplace framöver. Utöver köpeskillingen ser vi därmed även ett stort värde i detta strategiska samarbete, säger Paul Fischbein, koncernchef för Qliro Group, och även tidigare VD för Tretti, i ett pressmeddelande.

Tretti köptes av Qliro Group för fem år sedan, och Paul Fischbein lyfter fram företagets stora betydelse för uppbyggnaden av både Qliro Financial Services och CDON Marketplace.
Enligt en källa till nyhetssajten Breakit är ägarnas mål att stycka upp Qliro Group och sälja av det mesta, men att satsa på just de finansiella tjänsterna.

Qliro lanserar efter sommaren en egen e-handelskassa som stödjer 200 olika betalsätt – en tjänst som ska konkurrera med Klarna, skriver e-handel.se.

Text: Åsa Berner
Foto: Istockphoto

»Hur oacceptabelt är oacceptabelt när det gäller affärer med länder som startar krig eller kidnappar och fängslar oliktänkande, undrar Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Läs Axel Andéns ledare

Finansförbundets krönika

»Genom att vara aktiva lokalt och vara många ombud kan vi använda kollektivavtalets och arbetsmiljöavtalens fulla kapacitet.«
Läs Finansförbundets krönika

Mest läst