E-handelsjätte säljer nätbutik – satsar på finanstjänster
E-handelskoncernen Qliro Group säljer sin nätbutik tretti.se, och satsar på sina finansiella tjänster.

E-handelsjätte säljer nätbutik – satsar på finanstjänster

E-handelskoncernen Qliro Group säljer sin nätbutik tretti.se. Köpare är danska vitvarubutiken WhiteAway och priset är satt till 250 miljoner kronor.

I dealen ingår också att WhiteAway framöver ska använda Qliro Groups betaltjänst Qliro, liksom CDON Marketplace, som också ingår i Qliro Group, för merförsäljning.
– WhiteAway Group inklusive Tretti blir, genom mångåriga avtal, den största externa samarbetspartnern för Qliro Financial Services och CDON Marketplace framöver. Utöver köpeskillingen ser vi därmed även ett stort värde i detta strategiska samarbete, säger Paul Fischbein, koncernchef för Qliro Group, och även tidigare VD för Tretti, i ett pressmeddelande.

Tretti köptes av Qliro Group för fem år sedan, och Paul Fischbein lyfter fram företagets stora betydelse för uppbyggnaden av både Qliro Financial Services och CDON Marketplace.
Enligt en källa till nyhetssajten Breakit är ägarnas mål att stycka upp Qliro Group och sälja av det mesta, men att satsa på just de finansiella tjänsterna.

Qliro lanserar efter sommaren en egen e-handelskassa som stödjer 200 olika betalsätt – en tjänst som ska konkurrera med Klarna, skriver e-handel.se.

Text: Åsa Berner
Foto: Istockphoto

publicerad
16 juni 2016

Relaterad läsning

Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram