Flera nyheter på Fintech Stockholm

Flera nyheter på Fintech Stockholm

Intresset var på topp när runt 220 personer bänkade sig på Berns i Stockholm för årets upplaga av Fintech Stockholm, ett samarbete mellan Finansliv och Breakit. Störst uppmärksamhet fick Cecilia Skingsley, vice riksbankschef, vars presentation på temat om Riksbanken bör ge ut e-kronor, var en stor nyhet. Riksbanken skulle om e-valutan blir verklighet bli först i världen. Frågan kommer nu att utredas och Cecilia Skingsley hoppas kunna lämna besked inom två år.

Nanna Stranne och Mai Thai, grundare av Sigmastocks, presenterade hur de utmanar den traditionella fondförvaltningen med sin algoritmbaserade lösning för allokering av aktieportföljer som dramatiskt sänker förvaltningsavgifterna för konsumenterna.

Rickard Holmén, vd och grundare av Kwick, presenterade lösningen på ett annat problem – hanteringen av kvitton. Genom bolagets digitala lösning kan företagen sparar pengar och slippa arkivera papperskvitto. Under presentationen tillkännagavs att Kwicks tjänst nu fungerar för alla Nordeas olika kortvarianter.

Att sälja försäkringar i länder utan banker är en utmaning. Bimas finanschef Ola Johnsson presenterade hur bolaget löst problemet och skapat sig en position för framför allt livförsäkringar i utvecklingsländer i Afrika och Sydamerika.

Nästa punkt på programmet var en pitchtävling för tre uppstickare inom fintech. Innan företagspresentationerna berättade jurydeltagarna Lena Apler, grundare Collector, och Staffan Persson, investerare, vad de letar efter hos startups och vad som får dem att investera i ett bolag. Först ut att presentera sitt företag var Primepilot, som tagit fram ett alternativ till blandfonder. Näst på tur var Froda med sina kreditlösningar till småföretag. Sist ut, och också vinnare i tävlingen, var Lånbyte. Bolaget har tagit fram en enkel digital lösning som jämför befintliga bolån med andra bankers erbjudande och hjälper till med hela kedjan från förslag till signering och flytt av lånen. 

Eventet avslutades med två etablerade fintech-aktörer. David Fock, produktchef på Klarna, berättade om hur bolaget arbetar med sin produktutveckling, vad den nya Klarna-appen fyller för funktion och bolagets planer på nya produkter och tjänster. Därefter avslutade Olle Aronsson från Brexit med att intervjua Jacob de Geer, grundare och vd Izettle.

Se utvalda bilder från dagen här nedanför. Alla bilder finns här.

Foto: Alexander Donka

Lena Apler, grundare Collector, berättade om Collector Ventures

Lena Apler, grundare Collector, berättade om Collector Ventures

Finanslivs chefredaktör Agnetha Jönsson modererar panel med Lena Apler och Staffan Persson

Tre start-ups fick pitcha sina affärsidéer för publiken och jurypanelen. Först ut: Primepilot

 

Nästa på tur var Oliver Mohseni från Froda

Sist på tur, och även vinnaren, med 76% av publikens röster blev Lånbyte

Tvillingarna Alexander Widegren och Marcus Widegren från Lånbyte

Kristina Kockum, Froda

Niclas Samuelsson, SEB, Klas Malmén, LeanOn och Mats Flodin, SEB

Caroline Åvall och Fahim Hassas från Jansson & Norin

Anna Thörnlund, Mathias Kjellberg och Hanna Arver-Ångman från Softronic

Christian Fjordskär och Mathias Olofsson från Värderingsdata AB

Anders Lindén och Michael Marchal från Visma Collectors

Agnetha Jönsson intervjuar Klarnas produktchef David Fock

”Vi släppte vår app i somras. Tyvärr samtidigt som Pokémon Go.” David Fock om Klarnas appsläpp.

Elisabeth Thand Ringqvist släppte nyheten om den nybildade branschorganisationen Swedish Fintech Association.

Izettles grundare och vd, David de Geer, pratade om vad som kommer hända inom fintech 2017

Mai Thai och Nanna Stranne, Sigmastocks

 Se alla bilder här.

publicerad
17 november 2016
Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Följ @Finansliv på Instagram