Gå direkt till textinnehållet
Mobilgalan 2015
Mobilgalan 2015

Dreams kan bli Årets fintech

Dreams, Bambora, Kwick och Swish - alla har chansen att bli Fintech-vinnare på årets upplaga av Mobilgalan.

Den 28 januari går årets Mobilgala av stapeln för femtonde gången. Galan anordnas av tidningarna Mobilbusiness och Mobil.

I kategorin Årets fintech är bland annat sparappen Dreams nominerad. Företaget deltog i november på FinTech Stockholm, som arrangerades av Finansliv och Breakit. Dreams erbjuder, med Ålandsbanken i ryggen, en tjänst där kunden skapar ett autogiro till sparande. Till exempel kan det automatiskt dras 30 kronor till sparande genom att kunden anger att man låtit bli att köpa en take away-kaffe på väg till jobbet. White label-lösningen innebär att Ålandsbanken står för teknik och juridik, medan Dreams har gränssnittet gentemot kund.

Övriga nominerade till Årets Fintech är Bambora, som säljer betaltjänster för företag, Kwick, vars affärsidé är digitala kvitton vid kortköp, samt betalförmedlingstjänsten Swish.

I kategorin Årets mobila bank gör Länsförsäkringar Bank, Ica Banken, Nordea, Skandiabanken och Swedbank upp.
Länsförsäkringar Bank är också nominerade i kategorin Årets mobila satsning.

Ett annat finansföretag som är nominerat på Mobilgalan, i kategorin Årets marknadsföring, är Zmarta, en digital plattform för förmedling av lån, försäkring och andra finansiella tjänster. Zmarta lanserades i Sverige för ett år sedan och är en del av Zmarta Group. I företagsgruppen ingår bland annat även Freedom Finance och Centum.

Izettle, vars tjänster gör det möjligt att ta emot kortbetalningar i sin smartphone eller surfplatta, är nominerad till Årets företag.

Text: Åsa Berner

 

 

 

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord