Dreams kan bli Årets fintech
Mobilgalan 2015

Dreams kan bli Årets fintech

Dreams, Bambora, Kwick och Swish - alla har chansen att bli Fintech-vinnare på årets upplaga av Mobilgalan.

Den 28 januari går årets Mobilgala av stapeln för femtonde gången. Galan anordnas av tidningarna Mobilbusiness och Mobil.

I kategorin Årets fintech är bland annat sparappen Dreams nominerad. Företaget deltog i november på FinTech Stockholm, som arrangerades av Finansliv och Breakit. Dreams erbjuder, med Ålandsbanken i ryggen, en tjänst där kunden skapar ett autogiro till sparande. Till exempel kan det automatiskt dras 30 kronor till sparande genom att kunden anger att man låtit bli att köpa en take away-kaffe på väg till jobbet. White label-lösningen innebär att Ålandsbanken står för teknik och juridik, medan Dreams har gränssnittet gentemot kund.

Övriga nominerade till Årets Fintech är Bambora, som säljer betaltjänster för företag, Kwick, vars affärsidé är digitala kvitton vid kortköp, samt betalförmedlingstjänsten Swish.

I kategorin Årets mobila bank gör Länsförsäkringar Bank, Ica Banken, Nordea, Skandiabanken och Swedbank upp.
Länsförsäkringar Bank är också nominerade i kategorin Årets mobila satsning.

Ett annat finansföretag som är nominerat på Mobilgalan, i kategorin Årets marknadsföring, är Zmarta, en digital plattform för förmedling av lån, försäkring och andra finansiella tjänster. Zmarta lanserades i Sverige för ett år sedan och är en del av Zmarta Group. I företagsgruppen ingår bland annat även Freedom Finance och Centum.

Izettle, vars tjänster gör det möjligt att ta emot kortbetalningar i sin smartphone eller surfplatta, är nominerad till Årets företag.

Text: Åsa Berner

 

 

 

publicerad
25 januari 2016

Relaterad läsning

Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram