Dreams kan bli Årets fintech
Mobilgalan 2015

Dreams kan bli Årets fintech

Dreams, Bambora, Kwick och Swish - alla har chansen att bli Fintech-vinnare på årets upplaga av Mobilgalan.

Den 28 januari går årets Mobilgala av stapeln för femtonde gången. Galan anordnas av tidningarna Mobilbusiness och Mobil.

I kategorin Årets fintech är bland annat sparappen Dreams nominerad. Företaget deltog i november på FinTech Stockholm, som arrangerades av Finansliv och Breakit. Dreams erbjuder, med Ålandsbanken i ryggen, en tjänst där kunden skapar ett autogiro till sparande. Till exempel kan det automatiskt dras 30 kronor till sparande genom att kunden anger att man låtit bli att köpa en take away-kaffe på väg till jobbet. White label-lösningen innebär att Ålandsbanken står för teknik och juridik, medan Dreams har gränssnittet gentemot kund.

Övriga nominerade till Årets Fintech är Bambora, som säljer betaltjänster för företag, Kwick, vars affärsidé är digitala kvitton vid kortköp, samt betalförmedlingstjänsten Swish.

I kategorin Årets mobila bank gör Länsförsäkringar Bank, Ica Banken, Nordea, Skandiabanken och Swedbank upp.
Länsförsäkringar Bank är också nominerade i kategorin Årets mobila satsning.

Ett annat finansföretag som är nominerat på Mobilgalan, i kategorin Årets marknadsföring, är Zmarta, en digital plattform för förmedling av lån, försäkring och andra finansiella tjänster. Zmarta lanserades i Sverige för ett år sedan och är en del av Zmarta Group. I företagsgruppen ingår bland annat även Freedom Finance och Centum.

Izettle, vars tjänster gör det möjligt att ta emot kortbetalningar i sin smartphone eller surfplatta, är nominerad till Årets företag.

Text: Åsa Berner

 

 

 

publicerad
25 januari 2016

Relaterad läsning

Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Följ @Finansliv på Instagram