IZettle blev Årets företag på Mobilgalan
iZettle_Mobilgalan

IZettle blev Årets företag på Mobilgalan

IZettle, Swish och Länsförsäkringar Bank blev alla vinnare på årets Mobilgalan. De sistnämnda lyckades samma vecka även ro hem titeln Sveriges bästa app och mobilsajt på Web service award.

På mobilgalan i slutet av förra veckan fick IZettle, vars tjänster gör det möjligt att ta emot kortbetalningar i sin smartphone eller surfplatta, ta emot utmärkelsen Årets företag. I motiveringen nämndes företagets snabba tillväxttakt och hur det skakat om den globala fintech-branschen och öppnat nya marknader för handlare världen över.
– Vi är riktigt stolta över att prisas som ”Company of the Year” och vi tillägnar priset till våra beta-användare från fem år tillbaka i tiden, säger Johan Bendz, kommunikationschef på iZettle.

Årets fintech på galan blev annars betalförmedlingstjänsten Swish, för att den, enligt motiveringen ”…visar att innovation kan hända  även inom traditionell banking”.

Länsförsäkringar Bank tog hem titeln Årets mobilbank. ”En odiskutabel vinnare med överlägsna funktioner och toppresultat i alla tester” löd motiveringen. Bara dagen innan hade banken blivit utsedd till Sveriges bästa app och mobilsajt vid en annan gala, nämligen Web Service Award.
– Att vår mobila satsning uppmärksammas i många sammanhang av både nöjda kunder och en namnkunnig expertjury visar att vi har lyckats. Nu gäller det att vi satsar vidare på innovation för att behålla och befästa vår position som den bästa digitala banken. Men vi ska inte glömma att vår framgång börjar i det lokala fysiska mötet med kunden, säger Rikard Josefson, vd Länsförsäkringar Bank i en kommentar.

Banken har sett att kunderna allt mer väljer en mobil lösning framför andra kanaler. I dag använder Länsförsäkringars kunder appen vid cirka hälften av alla bankärenden. Kunderna loggar in i appen i snitt 21 gånger i månaden. Snabbsaldo i mobil eller klocka används 25 gånger per minut, dygnet runt.

Text: Åsa Berner

publicerad
2 februari 2016

Relaterad läsning

Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram