IZettle blev Årets företag på Mobilgalan
iZettle_Mobilgalan

IZettle blev Årets företag på Mobilgalan

IZettle, Swish och Länsförsäkringar Bank blev alla vinnare på årets Mobilgalan. De sistnämnda lyckades samma vecka även ro hem titeln Sveriges bästa app och mobilsajt på Web service award.

På mobilgalan i slutet av förra veckan fick IZettle, vars tjänster gör det möjligt att ta emot kortbetalningar i sin smartphone eller surfplatta, ta emot utmärkelsen Årets företag. I motiveringen nämndes företagets snabba tillväxttakt och hur det skakat om den globala fintech-branschen och öppnat nya marknader för handlare världen över.
– Vi är riktigt stolta över att prisas som ”Company of the Year” och vi tillägnar priset till våra beta-användare från fem år tillbaka i tiden, säger Johan Bendz, kommunikationschef på iZettle.

Årets fintech på galan blev annars betalförmedlingstjänsten Swish, för att den, enligt motiveringen ”…visar att innovation kan hända  även inom traditionell banking”.

Länsförsäkringar Bank tog hem titeln Årets mobilbank. ”En odiskutabel vinnare med överlägsna funktioner och toppresultat i alla tester” löd motiveringen. Bara dagen innan hade banken blivit utsedd till Sveriges bästa app och mobilsajt vid en annan gala, nämligen Web Service Award.
– Att vår mobila satsning uppmärksammas i många sammanhang av både nöjda kunder och en namnkunnig expertjury visar att vi har lyckats. Nu gäller det att vi satsar vidare på innovation för att behålla och befästa vår position som den bästa digitala banken. Men vi ska inte glömma att vår framgång börjar i det lokala fysiska mötet med kunden, säger Rikard Josefson, vd Länsförsäkringar Bank i en kommentar.

Banken har sett att kunderna allt mer väljer en mobil lösning framför andra kanaler. I dag använder Länsförsäkringars kunder appen vid cirka hälften av alla bankärenden. Kunderna loggar in i appen i snitt 21 gånger i månaden. Snabbsaldo i mobil eller klocka används 25 gånger per minut, dygnet runt.

Text: Åsa Berner

publicerad
2 februari 2016

Relaterad läsning

NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Nytt nummer! Läs om förtroendekrisen som skakar branschen. #finans #svpol #magazinecover #hållbarhet #finansliv #sustainability #cover #swedbank #finansbranschen #danske
Följ @Finansliv på Instagram