Första gravidförsäkringen för pappor
Även pappor kan drabbas av förlossningsdepression, faktiskt händer det upp till 5 procent av alla pappor efter en förlossning. Det tar Akademikerförsäkring fasta på i sin nya gravidförsäkring.

Första gravidförsäkringen för pappor

Även pappor kan drabbas av förlossningsdepression, faktiskt händer det upp till 5 procent av alla pappor efter en förlossning. Det tar Akademikerförsäkring fasta på i sin nya gravidförsäkring.

Den nya gravidförsäkringen, som är framtagen i samarbete med  Moderna Försäkringar, täcker kristerapi även för pappan eller partnern om denne skulle drabbas av en förlossningsdepression.
– Kristerapi finns i andra gravidförsäkringar men är då kopplade till ett olycksfall hos barnet, säger Anders Gillstedt, produktansvarig och upphovsman till den nya gravidförsäkringen på Akademikerförsäkring.
Han tycker det är en självklarhet att pappor ska kunna ta ansvar för sitt föräldraskap, även under graviditeten. Därför inkluderar bolaget nu partnern i den nya gravidförsäkringen.

Nytt är också att försäkringen kan tecknas av pappan till det väntade barnet. Försäkringen gäller från graviditetsvecka 22 men kan tecknas när som helst under graviditeten.
– Alla föräldrar borde ha rätt att ta lika stort ansvar för sina barn. När ett barn är fött kan alla föräldrar teckna en barnförsäkring, men innan barnet kommit till världen är andra gravidförsäkringar exklusiv för mödrar. Det vill vi på Akademikerförsäkring ändra på, säger Anders Gillstedt.

I gravidförsäkringen finns ett liv- och ett invaliditetsmoment vid olycksfall för båda föräldrarna. Därutöver ingår även krishjälp vid dödsfall eller om barnet föds med en allvarlig sjukdom. Precis som övriga gravidförsäkringar på marknaden har Akademikerförsäkring en variant som är kostnadsfri och en som är utökad mot en extra kostnad. Den senare täcker exempelvis komplikationer vid förlossningen och krishjälp även för pappan om han drabbas av förlossningsdepression.
Försäkringen kan tecknas från och med april och finns tillgänglig för alla medlemmar i sju Sacoförbund vilket omfattar över 280 000 svenskar och deras partners.

Text: BrittMari Lantto
Foto: Istockphoto

publicerad
11 april 2016
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram