Gå direkt till textinnehållet
Stefan Backlund, Trustly

Hallå där Stefan Backlund, vad gör Trustly?

Trustly är ett växande svenskt bolag som kopplar samman e-handlare och kunder med sin betalningslösning. Bolaget omsatte förra året omkring 100 miljoner kronor och har cirka 70 anställda.Finansliv ställde några frågor till marknadschefen Stefan Backlund:

Vad gör Trustly?

– Trustly är en smidig bankbetalningslösning för e-handel, finansiella tjänsteföretag online och marknadsplatser. Med Trustly betalar konsumenten säkert direkt från sitt bankkonto.

Vilket problem har ni försökt lösa?

– Framförallt löser vi skalbarhet i bankbetalningar för kommersiellt bruk i Europa. Vi löser det genom att handlaren bara behöver teckna ett avtal med Trustly istället för mängder med olika banker separat. Multinationella företag väljer Trustly på grund av detta.

Hur många transaktioner har ni en normal månad?

– Vi passerade en miljon transaktioner i månader för en tid sedan vilket var en härlig milstolpe för oss!

Vad är fördelen jämfört med andra betalningslösningar?

– För konsumenten är fördelen att det är gratis och att betalningen kan godkännas smidigt med Mobilt Bank ID. För handlaren blir risken för bedrägeri minimal om man jämför med kort och faktura eftersom pengarna är garanterade då det finns medel på bankkontot.

Hur är ert samarbete med bankerna?

– I stort uppskattar de att vi gör bankkontot riktigt relevant för handel på nätet. Om man tänker efter är bankkontot faktiskt navet i hela e-handelsekonomin som alla andra betalsätt är beroende av på något sätt. Trustly digitaliserar det.

Vad siktar ni på härnäst?
– Senare delen av året hägrar expansioner till Europas allra största ekonomier. Vi skalar upp en redan robust organisation på ett smart för att lyckas lika väl där som i de 8 marknader vi redan finns i.

Stefan Backlund, Trustly
Stefan Backlund, Trustly