Gå direkt till textinnehållet
Foto: Tv4

»Jag sa inget till kollegerna«

Kollegan Hallå där Helena Österberg, rådgivare på Leksands sparbank och 5:a i årets omgång av programmet Sveriges Mästerkock...

…hur kommer det sig att du sökte till programmet?

– Jag såg en annons på Facebook där man skulle besvara ett antal frågor och sedan skicka tillbaka till dem vilket jag gjorde. Sen glömde jag bort att jag hade gjort det så när jag fick ett samtal som sa att de ringde från Mästerkocken – då la jag på. Jag trodde att det var ett skämt. Som tur var ringde de upp mig igen.

Vad var roligast under inspelningen?

– Att lära sig mer om matlagning och träffa likasinnade som också brinner för att laga mat och allt där emellan. Det var så omvälvande på så många sätt.

Vad sa dina kolleger när du berättade att du skulle vara med?

– Jag sa det inte till så många, bara till min chef och sex av mina närmaste kolleger. De andra fick reda på det genom att se programmet när det startade.

Hur märks ditt matintresse på jobbet?

–  Jag brukar ta med mig »ätbara« smakprov till jobbet rätt så ofta och jag frågar vår kockerska väldigt mycket om mat, förslag, smaker, recept. Jag kan heller inte låta bli att dela med mig till mina kolleger vad de kan laga, hur de kan göra det och ge tips och råd. Det är så himla kul!

Har du fått några reaktioner från kunder?

– Några känner igen mitt namn eller min röst vilket gett mig så mycket positiva reaktioner och de håller både tummar och tår för mig som de säger. Jag blir alldeles rörd av att få höra detta och att jag förgyller deras onsdagar. Fantastiskt, det kan man leva på länge, typ hela livet.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord