»Jag sa inget till kollegerna«
Foto: Tv4

»Jag sa inget till kollegerna«

Kollegan Hallå där Helena Österberg, rådgivare på Leksands sparbank och 5:a i årets omgång av programmet Sveriges Mästerkock...

…hur kommer det sig att du sökte till programmet?

– Jag såg en annons på Facebook där man skulle besvara ett antal frågor och sedan skicka tillbaka till dem vilket jag gjorde. Sen glömde jag bort att jag hade gjort det så när jag fick ett samtal som sa att de ringde från Mästerkocken – då la jag på. Jag trodde att det var ett skämt. Som tur var ringde de upp mig igen.

Vad var roligast under inspelningen?

– Att lära sig mer om matlagning och träffa likasinnade som också brinner för att laga mat och allt där emellan. Det var så omvälvande på så många sätt.

Vad sa dina kollegor när du berättade att du skulle vara med?

– Jag sa det inte till så många, bara till min chef och sex av mina närmaste kollegor. De andra fick reda på det genom att se programmet när det startade.

Hur märks ditt matintresse på jobbet?

–  Jag brukar ta med mig »ätbara« smakprov till jobbet rätt så ofta och jag frågar vår kockerska väldigt mycket om mat, förslag, smaker, recept. Jag kan heller inte låta bli att dela med mig till mina kolleger vad de kan laga, hur de kan göra det och ge tips och råd. Det är så himla kul!

Har du fått några reaktioner från kunder?

– Några känner igen mitt namn eller min röst vilket gett mig så mycket positiva reaktioner och de håller både tummar och tår för mig som de säger. Jag blir alldeles rörd av att få höra detta och att jag förgyller deras onsdagar. Fantastiskt, det kan man leva på länge, typ hela livet.

publicerad
14 mars 2019

Relaterad läsning

#Finansfredag

Finanslivs redaktörer Aron Sigblad och Anna de Lima Fagerlind om det senaste som hänt i finans- och försäkringsbranschen, vilka trender som påverkar branschen och vad Finansliv har på gång just nu. Nytt avsnitt varje fredag.
Se #finansfredag här
Fyra av talarna på Sustainable Finance finns med på tidningen @veckansaffarer lista över näringslivets mäktigaste kvinnor. ⭐️Anna Ryott, Summa Equity ⭐️Maria Mähl, Arabesque ⭐️Anna Felländer, AI Sustainability Center ⭐️Carina Lundberg Markow, Folksam
Stockholm Green Digital Finance vill sänka trösklarna för grön finansiering med hjälp av blockchainteknik. Lyssna till Cecilia Repinski, vd och medgrundare, på Sustainable Finance den 28 mars. foto: Oskar Omne
Vår fotograf @donkadoo fotar @evatrouin på Swedbank. Missa inte intervjun med henne i nästa nummer av Finansliv!
Filippa Bergin, ansvarig för stora kunder och affärsutveckling i Ekobanken, är en av talarna på Sustainable Finance den 28 mars.
I veckan kommer årets första nummer av #finansliv Innehåller bl.a. #lön #paytech #danskebank #fintech #nordea, krönika av @framtidsfeministen och mycket mer! Omslagsfoto: @oskaromne
En av talarna på Sustainable Finance den 28 mars är Anna Felländer, grundare av AI Sustainability Center. @aisustcenter Glöm inte att boka dina biljetter på finansliv.se.
Följ @Finansliv på Instagram