»Jag tycker vi har bra möjligheter med vår digitala rådgivning«
Foto: Oskar Omne

»Jag tycker vi har bra möjligheter med vår digitala rådgivning«

Coronakrisen Karin Linnerhed, privatråd­givare på Nordea Visby, lägger nu mycket tid på att höra av sig till sina kunder. Anledningen är hon behöver styra om fysiska kundmöten till online eller till telefon.

– Vi ringer upp alla kunder nu om att vi helst inte träffas fysiskt. Jag tycker vi har väldigt bra möjligheter med vår digitala rådgivning. Vi kan dela skärm med kunden och visa hur vi tänker kring sparande, om kunden ska söka ett lån eller vill visa en kalkyl. Det går minst lika bra som ett fysiskt möte på kontor, säger hon.

Karin Linnerhed.

Det finns dock kunder som insisterat på att prata med banken på kontoret. I de fallen ses hon och kunden i ett större rum, tar inte i hand och försöker hålla så mycket distans som möjligt. Det gäller framför allt den äldre kundgruppen.

– Samtidigt tycker jag att många har förstått att de ska vara försiktiga och inte komma in till oss.

Enligt Karin Linnerhed har rådgivare på Nordeas lokalkontor möjlighet att jobba hemifrån. Själv jobbar hon på hemmaplan ibland, men bara med sitt fackliga arbete.

– Jag gör inget kundrelaterat då. Samtidigt har banken släppt på successivt så att fler ska kunna jobba hemma, vilket är bra.

Samtalen på kundmötena kretsar oftast kring coronaviruset. Det har ännu varit förhållandevis få fall på Gotland, vilket gör att diskussionerna emellanåt både känns overkliga och svåra att greppa, anser Karin Linnerhed.

– Hittills har vi varit väldigt förskonade, men när man ser all information i media så förstår man att det är riktigt allvarligt.

– På ett sätt rullar det på lite som vanligt, fast man vet att det inte är som vanligt.

 

publicerad
20 maj 2020
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram