Gå direkt till textinnehållet
Mikael Bosson. Foto: Sparbanken Göinge

Kontanter och bankfack när Sparbanken Göinge öppnar nytt kontor

Sparbanken Göinge öppnar nytt bankkontor våren 2024. Kontoret kommer att ligga i Perstorp och blir bankens femte i ordningen, där kontanter och bankfack finns med bland tjänsterna.

Under våren nästa år öppnar Sparbanken Göinge sitt femte bankkontor i nordvästra Skåne. Banken har sedan tidigare lokala kontor i Farstorp, Glimåkra, Röke och Vinslöv, men nu blir det alltså ytterligare ett kontor stationerat i Perstorp, mellan Hässleholm och Klippan. Kontoret kommer vara ett så kallat fullservicekontor, med kontanter, bankfack och rådgivning.

Mikael Bosson, vd Sparbanken Göinge, pekar på flera orsaker till etableringen.

– Det kunderna uppskattar allra mest är personlig service och lättillgängligheten. Vi öppnar ett fullservicekontor för att vi helt enkelt tror att det är vad kunderna vill ha, säger han till Finansliv.

Perstorp har varit utan bankkontor sedan 2018, då Swedbank stängde. Under hösten ligger fokus på att anställa den nya personalen, enligt Mikael Bosson. En kontorschef och totalt tre rådgivare inom företag, privatkund och kundtjänst ska rekryteras.

Enligt Mikael Bosson har det en längre tid förts en diskussion internt om att utöka verksamheten, för att bygga stabilitet i banken och att skapa nya karriärmöjligheter.

Sedan 2018, då det lokala bankkontoret försvann i Perstorp, har det även tillkommit en del kunder till sparbanken som bor på orten. Det har även funnits ett önskemål från kommunen om ett bankkontor, berättar han.

– Det är ytterligare några av orsakerna till att vi nu känner att det är bättre att vi finns på plats och kan ta hand om kunderna som finns här, så de slipper åka längre för att komma till oss.

Många banker väljer att fasa ut kontanter och bankfack, men ni gör tvärtom. Varför då?  

– En av sakerna kunderna uppskattar med oss allra mest är att vi har alla delar på plats. Vi uppmanar inte att man ska använda kontanter så mycket, med riskerna som finns, men vi har en grundinställning att kunderna ska få välja själv. Frågan har även aktualiserats än mer sedan Ukrainakriget, där det varit en hel del debatt om det borde finnas en skyldighet för bankerna att tillhandahålla kontanter. Så vi tycker att det är en viktig del.

Hur många kunder räknar ni med att få?

– Perstorps kommun har ju runt 7 400 invånare och vi hoppas att vi kan attrahera en hel del av dessa. Sen kommer det ju ta ett par år, men vi hoppas att vi kan få en hel del av de här invånarna som bor i Perstorp.

Vad kommer bli svårast med etableringen? 

– Personalen är otroligt viktig, att hitta rätt personal som känner att det här är världens roligaste att kunna öppna upp ett nytt kontor. Men vi har redan nu fått en del intresseförfrågningar innan vi gått ut med annonser, så vi hoppas att det ska vara ett stort intresse att få börja jobba i den här banken.

Sparbanken Göinge har i dagsläget en utlåning runt 19 miljarder kronor och cirka 60 medarbetare.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord