Lysande löpsteg – 5 nybörjartips från Runday

Lysande löpsteg – 5 nybörjartips från Runday

Har du börjat träna inför Finansloppet än? Jessica Didrikson, vd på Finanslivs samarbetspartner Runday, ger sina bästa tips till dig som är ny i löparspåret. Text: Åsa Berner Foto: iStockphoto

Variera din träning
Var noga med att alternera löpträning med styrke- och rörlighetsträning. En stark bål och höft samt starka sätesmuskler och ben är viktigt för att kunna springa med en bra löpteknik och förhindra skador. En rörlig bröstrygg är viktigt för att kunna springa med en stolt hållning, fin armpendling samt för att kunna optimera syresättningen.

Växla tempo och distans
Variera även din löpträning – växla mellan korta och långa intervaller, lugna distansrundor, snabbdistans, backpass och långdistans. Och glöm inte att träna löpteknik!

Skynda långsamt
Börja träningen lugnt och öka successivt. Det största nybörjarfelet är att man kör igång för hårt direkt, exempelvis efter ett långt vinteruppehåll. Då drar man lätt på sig skador eller får motivationsbrist.

Våga vila
Vila är viktigt för att kroppen ska kunna återhämta sig. Men det gäller att hitta rätt balans: vilar du för länge börjar kroppen gå tillbaka prestationsmässigt, vilar du däremot för lite ökar risken för överträning. Ju mer vältränad du är desto snabbare återhämtar du dig.

Sätt upp egna mål
Det blir mycket enklare att hitta motivationen även motiga dagar om du arbetar mot ett specifikt mål. Anmäl dig till ett lopp lagom långt bort i tiden eller bestäm dig för att klara att springa en viss distans, eller en viss distans på en särskild tid.

publicerad
29 april 2016

#Finansfredag

Finanslivs redaktörer Aron Sigblad och Anna de Lima Fagerlind om det senaste som hänt i finans- och försäkringsbranschen, vilka trender som påverkar branschen och vad Finansliv har på gång just nu. Nytt avsnitt varje fredag.
Se #finansfredag här
Fyra av talarna på Sustainable Finance finns med på tidningen @veckansaffarer lista över näringslivets mäktigaste kvinnor. ⭐️Anna Ryott, Summa Equity ⭐️Maria Mähl, Arabesque ⭐️Anna Felländer, AI Sustainability Center ⭐️Carina Lundberg Markow, Folksam
Stockholm Green Digital Finance vill sänka trösklarna för grön finansiering med hjälp av blockchainteknik. Lyssna till Cecilia Repinski, vd och medgrundare, på Sustainable Finance den 28 mars. foto: Oskar Omne
Vår fotograf @donkadoo fotar @evatrouin på Swedbank. Missa inte intervjun med henne i nästa nummer av Finansliv!
Filippa Bergin, ansvarig för stora kunder och affärsutveckling i Ekobanken, är en av talarna på Sustainable Finance den 28 mars.
I veckan kommer årets första nummer av #finansliv Innehåller bl.a. #lön #paytech #danskebank #fintech #nordea, krönika av @framtidsfeministen och mycket mer! Omslagsfoto: @oskaromne
En av talarna på Sustainable Finance den 28 mars är Anna Felländer, grundare av AI Sustainability Center. @aisustcenter Glöm inte att boka dina biljetter på finansliv.se.
Följ @Finansliv på Instagram