Gå direkt till textinnehållet
Magnus Billing. Foto: Evelina Carborn

Magnus Billing får lämna Alecta

Magnus Billing får lämna vd-rollen på pensionsbolaget Alecta med omedelbar verkan, meddelar bolaget i ett pressmeddelande under tisdagen.

Pensionsbolaget Alectas vd Magnus Billing lämnar sin post. Orsaken är bolagets förluster på runt 20 miljarder kronor i tre amerikanska nischbanker, däribland kollapsade Silicon Valley Bank.

Beslutet fattades vid ett extrainsatt styrelsemöte under måndagen, säger Alectas ordförande Ingrid Bonde till Dagens Industri.

– Vi har haft ytterligare diskussioner i styrelsen och har då kommit fram till att vi behöver ett nytt ledarskap för att återställa förtroendet – förtroendeskadan var så pass stor, säger hon till DI.

Katarina Thorslund som är vice vd på Alecta har utsetts till tf vd, samtidigt som rekryteringsprocessen att hitta en ny vd har inletts. Tills en ny vd är på plats går Ingrid Bonde in som arbetande styrelseordförande. Magnus Billing blev vd i Alecta 2016.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord