Gå direkt till textinnehållet
Patrik Meijer, Sparbanken Skaraborg. Foto: Sparbanken Skaraborg

»Måste vara en bra miljö för våra anställda«

Sparbanken Skaraborg har med start från 2022 satsat på en upprustning av bankens kontor. Tidigare i veckan var det nypremiär för kontoret i Nossebro.

Många banker väljer nu att stänga ned sina fysiska kontor, vad ligger bakom att ni satsat på att rusta upp kontoren? 

– Vi vill skicka en signal utåt där vi visar att vi ska vara kvar och att vi tror på våra städer. Men det gäller också inåt. Det är viktigt att våra medarbetare känner att vi satsar och att vi ska vara kvar lokalt och utveckla affärsmodellen. Vi utesluter inte det digitala, utan möter kunderna både fysiskt och digitalt. Men det måste vara en bra miljö för våra anställda, säger Patrik Meijer, vd på Sparbanken Skaraborg.

Hur gick öppningen i Nossebro? 

– Kontoret hade öppningspremiär i måndags och mottagandet var väldigt positivt. Det är roligt att känna att vi växer när andra drar ner. Jag säger inte att andra banker har fel med digitaliseringstrenden, för den kommer fortsätta, men jag tror det är viktigt att satsa på det lokala.

Hur länge pågick renoveringen av kontoret? 

– Renoveringen tog ett par månader. Den är en del av att vi nu gör om alla våra bankkontor. Tidigare i år renoverades huvudkontoret i Skara och snart så påbörjar vi även renoveringen av kontoret i Götene som ska vara klart 1 april 2023. Under nästa år ska även bankkontoret i Vara renoveras, vilket är vårt näst största.

Hur många anställda är ni? 

– I Nossebro är det sex anställda, men det ambulerar lite med kontoret i Götene som är tio anställda. Totalt sett har banken 120 anställda, varav 80 arbetar på huvudkontoret i Skara.

Vad blir viktigast under 2023? 

– 2023 kommer bli ett väldigt tufft år för ekonomin. Det sätter press på oss banker. Många kunder kommer hamna i knepiga situationer, både privatkunder och företag. Vi har sett det redan nu med tredubbling av boräntor, skenande energipriser och företag som har skatteskulder sedan pandemin. Då är det viktigt att vara tillgängliga både för privat- och företagskunder.