Nordea, SEB och Swedbank erbjuder nya digitala plånboken Masterpass

Nordea, SEB och Swedbank erbjuder nya digitala plånboken Masterpass

I dag lanserar Mastercard sin nya digitala plånbok Masterpass. Tre av de svenska storbankerna är med från start: Nordea, SEB och Swedbank.

Masterpass fungerar så att man lägger in och sparar sina plastkort och leverensadresser i den digitala plånboken. Det gör det lättare att betala sin inköp på nätet. Masterpass är öppen för alla betal- och kreditkort, inte bara Mastercard. Dessutom kan man lägga in bonus- och medlemskort för att ha allt samlat. Verifiering sker via mobilt bank-ID.

– Att kunna erbjuda en enkel, snabb och säker betalningsupplevelse är viktigt för dagens e-handlare. Med Mastercards globala digitala plånbok Masterpass kan konsumenter handla på nätet med endast några få klick vilket innebär fler genomförda köp och nöjdare kunder som i högre grad vill återvända, säger Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef på Mastercard Norden och Baltikum i ett pressmeddelande.

Även Ica-banken och Resurs Bank kommer inom kort att ansluta sig till systemet.

E-handlare kan lägga till en knapp på sidan där kunden betalar och på så vis dirigera kunden till Masterpass. Det är sedan betaltjänstleverantörerna Accumulate (Close Payment), DIBS, Netaxept, PayNova och PayEx som står för själva betalningen.

Hittills fungerar Masterpass för köp på nätet och i appar men förhoppningen är att tjänsten i framtiden även ska fungera i butik.

Med dagens lansering finns Masterpass tillgänglig i 27 länder globalt, varav 13 länder är i Europa.

Film om hur Masterpass fungerar finns här.

publicerad
1 december 2015
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Nytt nummer! Läs om förtroendekrisen som skakar branschen. #finans #svpol #magazinecover #hållbarhet #finansliv #sustainability #cover #swedbank #finansbranschen #danske
Följ @Finansliv på Instagram