Nordea, SEB och Swedbank erbjuder nya digitala plånboken Masterpass

Nordea, SEB och Swedbank erbjuder nya digitala plånboken Masterpass

I dag lanserar Mastercard sin nya digitala plånbok Masterpass. Tre av de svenska storbankerna är med från start: Nordea, SEB och Swedbank.

Masterpass fungerar så att man lägger in och sparar sina plastkort och leverensadresser i den digitala plånboken. Det gör det lättare att betala sin inköp på nätet. Masterpass är öppen för alla betal- och kreditkort, inte bara Mastercard. Dessutom kan man lägga in bonus- och medlemskort för att ha allt samlat. Verifiering sker via mobilt bank-ID.

– Att kunna erbjuda en enkel, snabb och säker betalningsupplevelse är viktigt för dagens e-handlare. Med Mastercards globala digitala plånbok Masterpass kan konsumenter handla på nätet med endast några få klick vilket innebär fler genomförda köp och nöjdare kunder som i högre grad vill återvända, säger Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef på Mastercard Norden och Baltikum i ett pressmeddelande.

Även Ica-banken och Resurs Bank kommer inom kort att ansluta sig till systemet.

E-handlare kan lägga till en knapp på sidan där kunden betalar och på så vis dirigera kunden till Masterpass. Det är sedan betaltjänstleverantörerna Accumulate (Close Payment), DIBS, Netaxept, PayNova och PayEx som står för själva betalningen.

Hittills fungerar Masterpass för köp på nätet och i appar men förhoppningen är att tjänsten i framtiden även ska fungera i butik.

Med dagens lansering finns Masterpass tillgänglig i 27 länder globalt, varav 13 länder är i Europa.

Film om hur Masterpass fungerar finns här.

publicerad
1 december 2015
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram