Gå direkt till textinnehållet

Nordea, SEB och Swedbank erbjuder nya digitala plånboken Masterpass

I dag lanserar Mastercard sin nya digitala plånbok Masterpass. Tre av de svenska storbankerna är med från start: Nordea, SEB och Swedbank.

Masterpass fungerar så att man lägger in och sparar sina plastkort och leverensadresser i den digitala plånboken. Det gör det lättare att betala sin inköp på nätet. Masterpass är öppen för alla betal- och kreditkort, inte bara Mastercard. Dessutom kan man lägga in bonus- och medlemskort för att ha allt samlat. Verifiering sker via mobilt bank-ID.

– Att kunna erbjuda en enkel, snabb och säker betalningsupplevelse är viktigt för dagens e-handlare. Med Mastercards globala digitala plånbok Masterpass kan konsumenter handla på nätet med endast några få klick vilket innebär fler genomförda köp och nöjdare kunder som i högre grad vill återvända, säger Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef på Mastercard Norden och Baltikum i ett pressmeddelande.

Även Ica-banken och Resurs Bank kommer inom kort att ansluta sig till systemet.

E-handlare kan lägga till en knapp på sidan där kunden betalar och på så vis dirigera kunden till Masterpass. Det är sedan betaltjänstleverantörerna Accumulate (Close Payment), DIBS, Netaxept, PayNova och PayEx som står för själva betalningen.

Hittills fungerar Masterpass för köp på nätet och i appar men förhoppningen är att tjänsten i framtiden även ska fungera i butik.

Med dagens lansering finns Masterpass tillgänglig i 27 länder globalt, varav 13 länder är i Europa.

Film om hur Masterpass fungerar finns här.

Mest läst

»Hur oacceptabelt är oacceptabelt när det gäller affärer med länder som startar krig eller kidnappar och fängslar oliktänkande, undrar Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Läs Axel Andéns ledare

Finansförbundets krönika

»Genom att vara aktiva lokalt och vara många ombud kan vi använda kollektivavtalets och arbetsmiljöavtalens fulla kapacitet.«
Läs Finansförbundets krönika