Gå direkt till textinnehållet
Foto: Jonas Eng

Personalen hotades på Swedbank i Karlstad

Anställda på Swedbank i Karlstad blev i förra veckan utsatta för hot. Händelsen har polisanmälts under brottsrubriceringen olaga hot. »Vi har rutiner som vi följde i samband med detta där vi tar hand om personalen och erbjuder stöd«, säger Ralf Bagner, presschef på Swedbank till Finansliv.

Det var i förra veckan som personalen på Swedbank i Karlstad ska ha blivit utsatta för hot, vilket NWT var först att rapportera om.

Enligt tidningen rör det sig om en man i 35-årsåldern som under torsdagskvällen den 12 januari uttryckt sig hotfullt mot flera anställda inne på Swedbanks servicekontor.

– Flera anställda har uppfattat vad som sagts som ett hot mot deras säkerhet, sa Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen till NWT.

Läs också

»Vi får hatiska kommentarer varje vecka«

Mannen ska fortfarande ha varit kvar i lokalerna när polisen anlände. Mannen har inte frihetsberövats, men händelsen har polisanmälts under brottsrubriceringen olaga hot. Vad den misstänkte ska ha sagt är ännu inte känt.

Bankens anställda kallades under fredagen in till kontoret för att erbjudas stöd.

– Det är ett pågående ärende hos polisen. Vi har rutiner som vi följde i samband med detta där vi tar hand om personalen och erbjuder stöd. Kontoret höll öppet som vanligt dagen efter och vi säkerställde att personalen kände sig trygg. Vår personals säkerhet är alltid högprioriterad, säger Ralf Bagner, pressansvarig på Swedbank i en kommentar till Finansliv.

Finansliv har sökt Swedbank i Karlstad som avböjt intervju.

 

»Nu är vi i den tid på året som jag gillar allra bäst. Visserligen är det i min del av landet för det mesta grått och kallt utan snö på backen, men det är ljus i alla fönster och snart kommer kanske ändå snön och ger ännu mer ljus«, skriver Helena Giertta.
Läs Helenas Gierttas ledare

FINANSFÖRBUNDETS KRÖNIKA: »Målet är ett ännu starkare förbund«

»En hållbar förändring i finansbranschen – det är Finansförbundets verksamhetsinriktning för de kommande tre åren.«
Läs krönikan