Stoppa ohövlighetsviruset
Coworkers criticize colleagues during coffee break . The male is making a comment under his breath while the female looks in disgust. They are sitting in front of a small office kitchen.

Stoppa ohövlighetsviruset

En trist samtalston på arbetsplatsen smittar. Och effekten kan hålla i länge - det visar en ny amerikansk undersökning.

Den som blir ohövligt bemött på jobbet löper stor risk att själv vara ohövlig tillbaka, både på jobbet och privat. Det visar en amerikansk undersökning, publicerad i Journal of Applied Psychology, som tidningen Arbetsliv tagit del av.

– En del av problemet är att vi generellt sett är för toleranta mot negativt beteende. Ohövligt beteende har en otroligt negativ effekt på hela arbetsplatsen, säger Trevor Foulk, doktorand på University of Florida, som lett studien, i en kommentar.

I studien fick 90 studenter träna på förhandlingsteknik med varandra. Den som upplevde sin förhandlingspartner som ohövlig löpte större risk att uppfattas som ohövlig av nästa förhandlingspartner. Effekten kvarstod trots att en vecka gick mellan de olika förhandlingstillfällena.

I ett annat studiemoment delades studenterna in i två grupper. Den ena fick se en film där kollegor uppträdde otrevligt mot varandra och den andra en film där kollegor uppträdde neutralt. Efter filmen fick de svara på ett fiktivt mejl från en kund skrivet i en neutral ton. De som sett filmen där det fanns en otrevlig ton tenderade att svara otrevligt på mejlet.

Tips – så blir det trevligare på jobbet:

  • Tala aldrig illa om kollegor eller chefer.
  • Tala alltid med respekt om dina kollegor inför kunder, även om de begått fel.
  • Fäll inte negativa kommentarer om dina kollegors utseende.
  • Säg god morgon och hejdå.
  • Tacka om du får hjälp av en kollega.
  • Uppmärksamma om dina kollegor gör något bra.
publicerad
27 augusti 2015
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram