Gå direkt till textinnehållet
Foto: Jonas Eng

Stort intresse för Finansloppet

På tisdag är det dags för årets stora löparfest – Finansloppet. I år är intresset extra stort med över 1 000 löpare som väntas ställa sig på startlinjen. Flest anmälda har Swedbank.

Imorgon tisdag har det återigen blivit dags för de anställda i finansbranschen att ställa sig på startlinjen på Finansloppet på Stockholms Stadion. I år har 1 003 löpare anmält sig, vilket är en kraftig ökning från i fjol då 672 deltog.

Arbetsgivaren med flest anmälda även i år är Swedbank med totalt 150 löpare, även det en kraftig ökning från i fjol då 67 deltagare från Swedbank kom till start. Näst flest löpare i år har Marginalen Bank med 46 anmälda.

Gunnar Gradmark som vanligtvis jobbar som systemutvecklare på Swedbank har de senaste sex åren varit ansvarig för att koordinera Swedbanks löpare till Finansloppet. För att ladda upp inför har ett gäng i banken de senaste två veckorna gjort två testlopp på plats med löpteknik och taktik runt banan, berättar han.

– Det som är kul är att det är förhållandevis få av de 67 som var med i fjol som kommer vara med i år. Det verkar som att ryktet gått och att vi har lyckats locka många. Sedan är vi är en stor arbetsgivare, så det finns lite att ta av.

Swedbank på plats på Stockholms Stadion inför Finansloppet. Foto: Gunnar Gradmark

I banken finns två nätverk som samarbetar, enligt Gunnar Gradmark. Dels är det nätverket Young Professionals där alla under 35 år och som jobbar i Stockholm finns med, dels Swedbanks Idrottsklubbs Löparsektion som han själv tillhör.

– Vi genomför löpande veckovisa träningar tillsammans med Urban Tribes samt kör en del lopp tillsammans. Där är Finansloppet en favorit då den är inbjudande för många och dessutom ger en stark anknytning till vår bransch, säger han.

Att intresset är större nu än tidigare tror han beror på att Finansloppet är kul som friskvårdsaktivitet och att göra något tillsammans.

– Det är därför vi blir så många. Det är en rolig grej att göra något ihop och som skapar gemenskap.

Hur är formen för egen del?

– Jag tror den är bra. Själv är jag ultralöpare, så hade vi kört 20 varv hade jag nog haft större chans att vinna. Men vi har alla former av löpare och fick pallplats förra året, får se om någon satsar på att komma långt fram.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord