Gå direkt till textinnehållet
Närbild på Tinks vd och medgrundare Daniel Kjelllén, som har mörk uppknäppt kavaj med ljusblå skjorta under. Tavla med röda och svarta fält i bakgrunden.
Tink inleder nytt samarbete med banker.

Tink utvecklar banksamarbete

Mobilappen Tinks kunder kan nu förutom att hålla koll på sin ekonomi även göra vissa banktjänster. Först ut är bolån och sparkonton.

Tink grundades 2012 och har i dag 400 000 användare och 30 anställda. Genom att koppla sina bankkonton och kreditkort till Tinks mobilapp går det enkelt att få överblick över sin privatekonomi, se hur pengarna spenderas och sköta vissa bankärende.

Genom samarbete med American Express, Collector, Santander, SBAB och SEB lanseras nu tjänster för bolån, sparkonton, privatlån och kort. Möjligheten att flytta bolån till SEB eller SBAB och sparkonto till Collector eller SBAB erbjuds från start och inom kort ska det även gå att ansöka om kreditkort och privatlån via Tink-appen. Många bankkunder vet i dag inte vad de har för ränta eller vilken ränta de har möjlighet att få.
– Vi såg att hälften av våra användare med bolån skulle kunna spara minst 3 000 kronor per år. Dessutom saknar 65 procent av våra användare ränta på sitt sparande, säger Daniel Kjellén, vd och medgrundare på Tink i ett pressmeddelande.

Via Tink-appen ska det också gå att flytta bolån och sparkonto till den aktör som erbjuder bättre villkor. Det går också att se genomsnittsräntan för bolån i sitt bostadsområde och appen talar om när det är dags att se över sina räntor igen. Inom kort planerar Tink även att lansera kostnadsfri värdering av bostaden via appen.

Text: Agnetha Jönsson

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord