Finanslöpare i mål

Första upplagan av Finansloppet är i mål. Över 500 löpare, lunkare och gångare övervann banan upp och ned genom Lill Jan-skogen.

Direkt efter börsens stängning på +2,50%, klockan 17.30, gick starten på Stockholm Stadion. 520 personer lämnade mållinjen och framför dem väntade 3 700 meter backig bana med 19 meters höjdskillnad. I en skog av konkurrenter och kollegor.

Finansloppets första rekordtid sattes direkt på en ansenlig nivå. Efter bara 13.02 minuter passerades mållinjen av Fredrik Karlssson, Amendo. Det är hiskliga 3,31 minuter per kilometer. Vilket antyder att vi har minst ett löparess i finansleden. Även första kvinna på 14.48, Susanne Sjöstrand,  Max Matthiessen, avslöjar att här finns genuin kompetens som sträcker sig långt utöver vanliga optioner och obligationer. Susanne tog dessutom en hedrande 11 plats totalt. Häftigt.

Alla tog guldmedalj!

Bästa lag kom från Cederqvist, en advokatbyrå i finanshäraden. De hade häftiga två man i mål bland de tio bästa. Näst bästa lag var Placera Media. Och trea Avanza Bank it if. Bästa kvinnolag hette Maxfart och bästa herrar var Cederqvist män.

Ja, det var enormt många hjältar denna kväll. Men förresten var där märkligt få vd:ar på plats. Är det så att chefer inte springer? Det måste vi försöka ändra på. Sarah McPhee, vd SPP, var anmäld. Martin Tiveus, tillträdande vd på Avanza Bank syntes i spåret. Fler VD:ar. Det måste vi lova till nästa år. Så vi alla har några att övervinna.

Sedan hörde jag också finansfacket slog arbetsgivarna. Det var antagligen själva idén med evenemanget

På återseende nästa år! /claes hemberg (nr 13, 14.59)

publicerad
29 augusti 2011
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Nytt nummer! Läs om förtroendekrisen som skakar branschen. #finans #svpol #magazinecover #hållbarhet #finansliv #sustainability #cover #swedbank #finansbranschen #danske
Följ @Finansliv på Instagram