Finanslöpare i mål

Första upplagan av Finansloppet är i mål. Över 500 löpare, lunkare och gångare övervann banan upp och ned genom Lill Jan-skogen.

Direkt efter börsens stängning på +2,50%, klockan 17.30, gick starten på Stockholm Stadion. 520 personer lämnade mållinjen och framför dem väntade 3 700 meter backig bana med 19 meters höjdskillnad. I en skog av konkurrenter och kollegor.

Finansloppets första rekordtid sattes direkt på en ansenlig nivå. Efter bara 13.02 minuter passerades mållinjen av Fredrik Karlssson, Amendo. Det är hiskliga 3,31 minuter per kilometer. Vilket antyder att vi har minst ett löparess i finansleden. Även första kvinna på 14.48, Susanne Sjöstrand,  Max Matthiessen, avslöjar att här finns genuin kompetens som sträcker sig långt utöver vanliga optioner och obligationer. Susanne tog dessutom en hedrande 11 plats totalt. Häftigt.

Alla tog guldmedalj!

Bästa lag kom från Cederqvist, en advokatbyrå i finanshäraden. De hade häftiga två man i mål bland de tio bästa. Näst bästa lag var Placera Media. Och trea Avanza Bank it if. Bästa kvinnolag hette Maxfart och bästa herrar var Cederqvist män.

Ja, det var enormt många hjältar denna kväll. Men förresten var där märkligt få vd:ar på plats. Är det så att chefer inte springer? Det måste vi försöka ändra på. Sarah McPhee, vd SPP, var anmäld. Martin Tiveus, tillträdande vd på Avanza Bank syntes i spåret. Fler VD:ar. Det måste vi lova till nästa år. Så vi alla har några att övervinna.

Sedan hörde jag också finansfacket slog arbetsgivarna. Det var antagligen själva idén med evenemanget

På återseende nästa år! /claes hemberg (nr 13, 14.59)

publicerad
29 augusti 2011
Nästa vecka är det dags för #finanslivsfrukost om #vettochetikett och det finns några platser kvar! Boka på Finansliv.se(länk i bio) ☕️
I nummer 8 av #finansliv tar vi ett stort grepp på #fintech 3.0 - ✅De överlevde boomen ✅Trenderna bankerna investerar i ✅Därför måste bolagen ändra inriktning Foto: @donkadoo
Den 19 november bjuder vi in till #finanslivsfrukost om vett och etikett i arbetslivet! ☕️Etikettexperten Annmarie Palm föreläser. Boka din plats nu! Länk i bion. #finansliv #vettochetikett
”Vad som är positivt? Här kanske man ska svara att man ska träffa nya kolleger och utbyta erfarenheter, men vet har tid med det??” —En av de tillfrågade i vår undersökning om aktivitetsbaserade kontor. Läs mer i nya Finansliv! #finans #finansbranschen #kontor #aktivitetsbaserat #aktivitetsbaseradarbetsplats
Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
Följ @Finansliv på Instagram