Gå direkt till textinnehållet

Pensiono startar fribrevsbolag

Jämförelsetjänsten Pensiono ger sig i vår in på fribrevsmarknaden. Svenska Fribrevsbolaget ska erbjuda en försäkringslösning helt anpassat efter fribrev, och med låga avgifter.

Hallå där, Nicklas Hellberg, medgrundare och vd för nya Svenska Fribrevsbolaget. Varför startar ni på Pensiono Svenska Fribrevsbolaget i vår?
– Det är ett naturligt steg för oss att starta Sveriges första fribrevsbolag, eftersom vi har djup erfarenhet om vad kunderna efterfrågar. Undersökningar visar att etablerade pensionsbolag får låga betyg av kunderna, vilket beror på att de har missat att kundernas önskemål har ändrats. Förutom avkastning ställer kunderna i dag krav på låga avgifter, transparens och enkla digitala lösningar.

Vad vill ni uppnå med Svenska Fribrevsbolaget?
– Syftet är att erbjuda medvetna sparkunder en toppmodern försäkringslösning, helt anpassat efter fribrev, och med låga avgifter. Över 880 miljarder kronor i pensionspengar ligger i dag i så kallade fribrev, pensionskonton där det inte längre sätts in nya pengar och där höga avgifter tär på kapitalet. Fribrevsbolaget kommer att erbjuda fondförsäkring där den fasta och rörliga försäkringsavgiften är 0 procent. Det kommer att finnas över 250 olika fonder för spararna att investera sina pengar i. Bolaget möter efterfrågan på en helhetslösning för våra kunder.

Du och Mattias Fellenius grundade Pensiono för fem år sedan. Varför behövs två olika bolag?
– Pensiono.se är en jämförelsetjänst där man kostnadsfritt får överblick över sitt pensionssparande och de avgifter man betalar. Pensiono kan även hjälpa till med att flytta och samla pensionspengarna i en mer förmånlig försäkring. Fribrevsbolaget kommer att vara nära kopplat till systerbolaget Pensionos rådgivning, men vissa utvalda samarbetspartner kommer dessutom att kunna använda Fribrevsbolaget som plattform för sina kunder.

Vilka partner har ni valt ut?
– Finansiärer och delägare är Lannebo fonder och East Capital, förutom personalen i Pensiono. Nu kan också kunder bli delägare genom crowdfundingplattformen Pepins, både i Pensiono och Fribrevsbolaget.

Text: BrittMari Lantto

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord