Loanwallet vill förändra bolånemarknaden
Lenoviums bolånetjänst för privatpersoner heter numera Loanwallet. Företaget har nyligen genomfört en lyckad såddrunda.

Loanwallet vill förändra bolånemarknaden

För knappt ett år sedan var Lenovium med som uppstickare på Finanslivs och Cordials event Business model finance. Vi har pratat med medgrundaren Joachim Ronneback Thomson om vad som hänt sen dess.

Hallå där Joachim Ronneback Thomson, vd och medgrundare Lenovium:

 Har Lenovium bytt namn till Loanwallet?
– Loanwallet heter numera bolånetjänsten som är tillgänglig för alla bolånetagare. Lenovium.com riktar sig mot banker och finansiella institut som vill ta del av vår tjänst och algoritm.

 Några andra förändringar vad gäller produkten?
– Ja, det har skett stora förändringar. Förutom ursprungsfunktionen, som hjälper bolånetagaren med valet mellan fast och rörlig ränta, fungerar Loanwallet nu som en digital ”vakthund” för bolånet mot bankerna. Loanwallet har gjort det superenkelt att kontinuerlig få den lägsta möjliga räntan på sina bolån och privatlån och tjänsten är kostnadsfri för användaren.
– Vi ser att låntagare gärna vill ha rättvisa villkor men orkar inte vara så aktiva som det idag krävs. Vi har lyckats skapa en tjänst där allt är automatiserat. Tjänsten gör att man själv inte behöver vara aktiv.

 Hur har utvecklingen sett ut under året som gått?
– Loanwallet lanserades i december och har redan nått 1 000 användare. Vi hade hoppats på en bra start, men detta har slagit våra förväntningar. Detta är ytterligare ett bevis på att en helhetstjänst kring bolån har saknats på marknaden. Vi ser verkligen att våra användare får hjälp med många av de frågor och problem som tidigare fanns kring sitt bolån.

 Ni har haft en såddrunda, hur gick den?
– Väldigt bra, vi har fått in mycket engagerade och kunniga ägare. Vi är otroligt glada över att ha Thomas Eriksson, före detta vd på Carnegie och Swedbank Robur, Brian Cordischi, privatbankschef på Carnegie och Mathias Söderström, grundare av Finanskompetens, som ägare, styrelseordförande och styrelseledamöter. Utöver detta har vi Ann Grevelius, erkänd fondförvaltare med i vårt advisory board.

Text: Åsa Berner

publicerad
20 januari 2017

#Finansfredag

Finanslivs redaktörer Aron Sigblad och Anna de Lima Fagerlind om det senaste som hänt i finans- och försäkringsbranschen, vilka trender som påverkar branschen och vad Finansliv har på gång just nu. Nytt avsnitt varje fredag.
Se #finansfredag här
Vår fotograf @donkadoo fotar @evatrouin på Swedbank. Missa inte intervjun med henne i nästa nummer av Finansliv!
Filippa Bergin, ansvarig för stora kunder och affärsutveckling i Ekobanken, är en av talarna på Sustainable Finance den 28 mars.
I veckan kommer årets första nummer av #finansliv Innehåller bl.a. #lön #paytech #danskebank #fintech #nordea, krönika av @framtidsfeministen och mycket mer! Omslagsfoto: @oskaromne
En av talarna på Sustainable Finance den 28 mars är Anna Felländer, grundare av AI Sustainability Center. @aisustcenter Glöm inte att boka dina biljetter på finansliv.se.
Ylva Lipkin är konstansvarig på SEB. Har du en kollega vi borde skriva om? Maila oss på redaktion@finansliv.se eller DM här! Foto: @ylvasundgren
Fredrik Hjorth är äventyrare och har tältat på SEB:s tak. Har du en kollega vi borde skriva om? Maila oss på redaktion@finansliv.se eller DM här! Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram