Loanwallet vill förändra bolånemarknaden
Lenoviums bolånetjänst för privatpersoner heter numera Loanwallet. Företaget har nyligen genomfört en lyckad såddrunda.

Loanwallet vill förändra bolånemarknaden

För knappt ett år sedan var Lenovium med som uppstickare på Finanslivs och Cordials event Business model finance. Vi har pratat med medgrundaren Joachim Ronneback Thomson om vad som hänt sen dess.

Hallå där Joachim Ronneback Thomson, vd och medgrundare Lenovium:

 Har Lenovium bytt namn till Loanwallet?
– Loanwallet heter numera bolånetjänsten som är tillgänglig för alla bolånetagare. Lenovium.com riktar sig mot banker och finansiella institut som vill ta del av vår tjänst och algoritm.

 Några andra förändringar vad gäller produkten?
– Ja, det har skett stora förändringar. Förutom ursprungsfunktionen, som hjälper bolånetagaren med valet mellan fast och rörlig ränta, fungerar Loanwallet nu som en digital ”vakthund” för bolånet mot bankerna. Loanwallet har gjort det superenkelt att kontinuerlig få den lägsta möjliga räntan på sina bolån och privatlån och tjänsten är kostnadsfri för användaren.
– Vi ser att låntagare gärna vill ha rättvisa villkor men orkar inte vara så aktiva som det idag krävs. Vi har lyckats skapa en tjänst där allt är automatiserat. Tjänsten gör att man själv inte behöver vara aktiv.

 Hur har utvecklingen sett ut under året som gått?
– Loanwallet lanserades i december och har redan nått 1 000 användare. Vi hade hoppats på en bra start, men detta har slagit våra förväntningar. Detta är ytterligare ett bevis på att en helhetstjänst kring bolån har saknats på marknaden. Vi ser verkligen att våra användare får hjälp med många av de frågor och problem som tidigare fanns kring sitt bolån.

 Ni har haft en såddrunda, hur gick den?
– Väldigt bra, vi har fått in mycket engagerade och kunniga ägare. Vi är otroligt glada över att ha Thomas Eriksson, före detta vd på Carnegie och Swedbank Robur, Brian Cordischi, privatbankschef på Carnegie och Mathias Söderström, grundare av Finanskompetens, som ägare, styrelseordförande och styrelseledamöter. Utöver detta har vi Ann Grevelius, erkänd fondförvaltare med i vårt advisory board.

Text: Åsa Berner

publicerad
20 januari 2017

Relaterad läsning

Sista chansen att anmäla sig! Snart är det dags för #finansloppet igen! På fredag är sista anmälningsdagen. Gå in på finansliv.se och boka din plats!
NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Följ @Finansliv på Instagram