Gå direkt till textinnehållet
Joachim Ronneback Thomson, vd och medgrundare Lenovium. Bär blå kostym.
Lenoviums bolånetjänst för privatpersoner heter numera Loanwallet. Företaget har nyligen genomfört en lyckad såddrunda.

Lenovium uppstickare på Business Model Finance

Tre uppstickare i branschen kommer på Finanslivs och Cordials event Business Model Finance 17 mars  få chansen att under 7 minuter pitcha sin affärsidé från scenen – och bli bedömda av publiken. Här presenterar vi första företaget - Lenovium.

Lenovium

Startår: 2015
Grundare: Joachim Ronneback Thomson, vd, och Petter Aronsson, finansdirektör
Antal anställda: 4
Omsättning: N/A

Hallå där!

Joachim Ronneback Thomson, vd och medgrundare av Lenovium

Vad gör Lenovium?
– Lenovium är en löptidsfördelningstjänst som hjälper bolånetagare att spara pengar och sänka sin risk genom att erbjuda ett digitalt privatekonomiskt beslutsverktyg. Detta gör vi genom att optimerar låntagarens bostadslån med vår dynamiska algoritm. Algoritmen är utvecklad av grundarna vid matematikinstitutionen på KTH tillsammans med en av Europas bästa professorer inom optimering. Tjänsten hjälper bolånetagare att fördela lånet mellan fast och rörlig ränta samt presentera resultatet på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Våra kunder sparar i genomsnitt 5 800 kronor per år och sänker risken avsevärt utan att byta bank.

Hur går det för er? 
– Det går bra! Vi hjälper bolånetagare att på ett rationellt sätt ta ett av de största privatekonomiska besluten och vi vet att många av våra kunder tidigare känt en stor oro kring beslutet. Vår nuvarande plattform lanserades i januari och vi ser en stor tillströmning av nya kunder för varje dag som går. Flera banker har legat på oss och visat stort intresse och vi erbjuder nu också en white label-version av tjänsten till bankens egna kunder mot en licensavgift.

Vilka ser ni som era framtida kunder? 
– Alla lånetagare samt världens alla banker och kreditgivare.

Var är ni om fem år? 
– Då är vi ledande på digitala privatekonomiska beslutsverktyg. Vi finns i större delen av Europa samt i USA.

Hur känns det att pitcha på Business Model Finance?
– Det är väldigt roligt att få presentera Lenovium för en sån kvalificerad publik med kunniga människor inom branschen, speciellt eftersom vi har kunder bland bankerna och gärna vill ha fler.

Text: Martin Ahlquist