Lenovium uppstickare på Business Model Finance
Lenoviums bolånetjänst för privatpersoner heter numera Loanwallet. Företaget har nyligen genomfört en lyckad såddrunda.

Lenovium uppstickare på Business Model Finance

Tre uppstickare i branschen kommer på Finanslivs och Cordials event Business Model Finance 17 mars  få chansen att under 7 minuter pitcha sin affärsidé från scenen – och bli bedömda av publiken. Här presenterar vi första företaget - Lenovium.

Lenovium

Startår: 2015
Grundare: Joachim Ronneback Thomson, vd, och Petter Aronsson, finansdirektör
Antal anställda: 4
Omsättning: N/A

Hallå där!

Joachim Ronneback Thomson, vd och medgrundare av Lenovium

Vad gör Lenovium?
– Lenovium är en löptidsfördelningstjänst som hjälper bolånetagare att spara pengar och sänka sin risk genom att erbjuda ett digitalt privatekonomiskt beslutsverktyg. Detta gör vi genom att optimerar låntagarens bostadslån med vår dynamiska algoritm. Algoritmen är utvecklad av grundarna vid matematikinstitutionen på KTH tillsammans med en av Europas bästa professorer inom optimering. Tjänsten hjälper bolånetagare att fördela lånet mellan fast och rörlig ränta samt presentera resultatet på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Våra kunder sparar i genomsnitt 5 800 kronor per år och sänker risken avsevärt utan att byta bank.

Hur går det för er? 
– Det går bra! Vi hjälper bolånetagare att på ett rationellt sätt ta ett av de största privatekonomiska besluten och vi vet att många av våra kunder tidigare känt en stor oro kring beslutet. Vår nuvarande plattform lanserades i januari och vi ser en stor tillströmning av nya kunder för varje dag som går. Flera banker har legat på oss och visat stort intresse och vi erbjuder nu också en white label-version av tjänsten till bankens egna kunder mot en licensavgift.

Vilka ser ni som era framtida kunder? 
– Alla lånetagare samt världens alla banker och kreditgivare.

Var är ni om fem år? 
– Då är vi ledande på digitala privatekonomiska beslutsverktyg. Vi finns i större delen av Europa samt i USA.

Hur känns det att pitcha på Business Model Finance?
– Det är väldigt roligt att få presentera Lenovium för en sån kvalificerad publik med kunniga människor inom branschen, speciellt eftersom vi har kunder bland bankerna och gärna vill ha fler.

Text: Martin Ahlquist

publicerad
2 mars 2016

#Finansfredag

Finanslivs redaktörer Aron Sigblad och Anna de Lima Fagerlind om det senaste som hänt i finans- och försäkringsbranschen, vilka trender som påverkar branschen och vad Finansliv har på gång just nu. Nytt avsnitt varje fredag.
Se #finansfredag här
Fyra av talarna på Sustainable Finance finns med på tidningen @veckansaffarer lista över näringslivets mäktigaste kvinnor. ⭐️Anna Ryott, Summa Equity ⭐️Maria Mähl, Arabesque ⭐️Anna Felländer, AI Sustainability Center ⭐️Carina Lundberg Markow, Folksam
Stockholm Green Digital Finance vill sänka trösklarna för grön finansiering med hjälp av blockchainteknik. Lyssna till Cecilia Repinski, vd och medgrundare, på Sustainable Finance den 28 mars. foto: Oskar Omne
Vår fotograf @donkadoo fotar @evatrouin på Swedbank. Missa inte intervjun med henne i nästa nummer av Finansliv!
Filippa Bergin, ansvarig för stora kunder och affärsutveckling i Ekobanken, är en av talarna på Sustainable Finance den 28 mars.
I veckan kommer årets första nummer av #finansliv Innehåller bl.a. #lön #paytech #danskebank #fintech #nordea, krönika av @framtidsfeministen och mycket mer! Omslagsfoto: @oskaromne
En av talarna på Sustainable Finance den 28 mars är Anna Felländer, grundare av AI Sustainability Center. @aisustcenter Glöm inte att boka dina biljetter på finansliv.se.
Följ @Finansliv på Instagram