Aktieinvest tränar tillsammans inför Finansloppet
Mikael Näslund, vice vd på Aktieincest, drar med kollegorna ut på gemensamma löprundor.

Aktieinvest tränar tillsammans inför Finansloppet

Aktieinvests ledning har tagit beslut på att prioritera träning för sina medarbetare. Vice vd:n drar sedan några år tillbaka med kollegorna ut på gemensamma löprundor.

Hallå där Mikael Näslund, vice vd Aktieinvest, som drar med kollegorna ut på springtur. Hur ofta springer ni?
– Under våren och sommaren kör vi gemensamma träningar ungefär var tredje vecka. Jag har hållit på med löpning större delen av mitt liv och vill dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter, då jag vet vilka positiva effekter träning och specifikt löpning har. Vi kör olika upplägg vid varje tillfälle så man får prova på olika former av löpträning. Vi har bland annat kört kom-igång-löpning, löpskolning, intervallträning, fartlek och backträning.
– Vi har kört gemensamma löpträningar i några år. Aktieinvests ledning har tagit ett aktivt beslut att träning och hälsa är viktigt och är prioriterat för våra medarbetare.

Hur många brukar hänga på?
– Vi brukar vara ett tiotal kollegor som tränar ihop, men vi blev fler och fler för varje tillfälle. Den sociala delen är viktig och det är roligt att peppa och kämpa tillsammans med sina kollegor. Det bygger en bra lagsammanhållning.

Ni lyckades bra i Finansloppet – satsar ni på att vara med 2017?
– Självklart ska vi vara med på Finansloppet. För oss är det ett roligt mål och ett bra tillfälle att få tävla tillsammans och mot andra branschkollegor. Alla kör utifrån sin egna förmåga och förutsättningar, men självklart vill vi placera oss så bra som möjligt som lag. Det finns många tävlingsmänniskor hos oss.

Springer ni andra lopp tillsammans?
– Vi springer även Bellmanstafetten, ett lopp som också ger bra sammanhållning. Det är något speciellt med stafetter, att inte veta exakt när kollegan kommer och växlar. De har dessutom precis som Finansloppet picknick efteråt, där man kan pusta ut och hänga med andra löpare. På vinter tar vi på oss skidorna och åker Vasaloppsstafetten.

Text: Åsa Berner
Foto: Johan Marklund

publicerad
18 januari 2017
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram