Gå direkt till textinnehållet
Efter sex år på Swedbank lämnar Anna Felländer storbanken och sin roll där som digitaliserings- och framtidsekonom.
Efter sex år på Swedbank lämnar Anna Felländer storbanken och sin roll där som digitaliserings- och framtidsekonom.

Anna Felländer lämnar Swedbank

Efter sex år på Swedbank lämnar Anna Felländer storbanken och sin roll där som digitaliserings- och framtidsekonom. Hon har tidigare varit chefsekonom på banken.

Nu säger Anna Felländer att hon är redo för att ta nästa steg i karriären.
– Det har varit en jättespännande resa på sex år, från handlargolvet till min senaste position. Men jag har flera andra roller. Bland annat sitter jag i digitaliseringskommissionen och i taxiutredningen. Nu kommer jag gå in i ytterligare uppdrag som inte är förenligt med mitt arbete på Swedbank, säger hon till Breakit.

De nya uppdragen innefattar ”ett större och bredare grepp kring digital transformation i näringslivet, politiken, akademin och samhället”, skriver hon senare i ett mejl till Di Digital.
Digitaliseringskommissionen väntas lämna sitt slutbetänkande före årsskiftet.

Finansliv intervjuade tidigare i år Anna Felländer om hur bankerna ska möta den nya delningsekonomin. Så här svarade hon då:
– Vi kommer se både att traditionella banker samarbetar med fintech-aktörer och att bankerna anammar tekniken, som är konsumentvänlig, kostnadsbesparande och effektiv. Det handlar om blockkedjeteknik, löptidsmatchning, sänkta kostnader via automatisering och robotisering av både rådgivning och banktransaktioner, liksom riskbedömning.
– Bankerna måste bli bättre på att utnyttja kunddatabasen för att skräddarsy erbjudanden i realtid. Men det räcker inte att ha ett perfekt digitalt erbjudande; den fysiska kontakten kommer att bli avgörande för tillitsskapande, och där är bankerna väl positionerade med sina retailnät.

Text: Åsa Berner
Foto: Alexander Donka

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord