Anställda på SEB i Stockholm testas för covid-19
Foto: Alexander Donka

Anställda på SEB i Stockholm testas för covid-19

SEB testar ett urval av sina anställda för covid-19. Testerna utförs av företaget Werlabs i samråd med Folkhälsomyndigheten.

– Vi blev tillfrågade om att erbjuda ett begränsat antal tester till våra medarbetare och valde då att delta för att bidra till att skapa en rättvisande bild av samhällsspridningen genom medarbetarnas provsvar, säger Niklas Magnusson, pressansvarig på SEB.

Testet ska upptäcka både pågående infektion och antikroppar efter avslutad infektion. Resultatet kommer att delas med Folkhälsomyndigheten i aggregerad och anonymiserad form.

– På SEB förändrar vi dock inga riktlinjer för medarbetare som har antikroppar efter avslutad infektion utan de ska följa samma försiktighetsåtgärder som övriga organisationen, säger Niklas Magnusson.

SEB vill inte uppge hur många anställda som testas, men säger att ett slumpmässigt urval har gjorts bland de medarbetare i Stockholmsområdet som varit intresserade av att delta.

De anställda som testas får sitt provsvar samma dag, men SEB får inte ta del av de personliga resultaten.

– Banken har ingen egen nytta av detta test utan vi deltar för att bidra med aggregerad och anonymiserad data till Folkhälsomyndigheten och deras kartläggning av smittan i Stockholm, säger Niklas Magnusson.

SEB är den enda av storbankerna som låter testa sina anställda för covid-19. Handelsbanken, Swedbank och Nordea uppger för Finansliv att testning hittills inte varit aktuellt.

publicerad
19 maj 2020
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram