Avtalet mellan FTF och FAO förlängs
Anders Johansson, ordförande i FTF. Foto: Alexander Donka

Avtalet mellan FTF och FAO förlängs

Kollektivavtalet mellan FTF och FAO har förlängts med två år till den 31 mars 2020.

Kollektivavtalet om löner och allmänna villkor mellan försäkringsbranschens fackförbund FTF och arbetsgivarorganisationen FAO skulle ha löpt ut den 31 mars 2018, men parterna har nu kommit överens om att förlänga avtalet med två år.

Det innebär att avtalet hamnar i fas med industriavtalet, som sätter ”märket”, det vill säga normen för löneökningar i avtalsrörelser. Det nuvarande industriavtalet löper ut den 31 mars 2020.

-Vi tror att det här är ett bra beslut. Förra avtalsrörelsen innebar stora förändringar främst i form av flexpension med högre pensionsavsättningar. Nu är vårt fokus reallöneökningar för FTF:s medlemmar säger Anders Johansson, ordförande i FTF, i ett pressmeddelande.

Kollektivavtalet mellan FTF och FAO omfattar en majoritet av försäkringsbranschen.

publicerad
26 oktober 2017

Relaterad läsning

NY SPONSOR. @naprapatlandslaget är på plats när branschen springer Finansloppet den 5 september!
NY SPONSOR. @nicks.se är på plats och delar ut chokladbars till alla som springer Finansloppet den 5/9 på Stockholms stadion.
NY SPONSOR. Nu är det klart - @thenaiainitiative är på plats och delar ut dryck till alla som springer Finansloppet.
Den 5 september springer branschen Finansloppet. ✔️Start och mål på Stockholms Stadion. ✔️3,8 km i Lill-Jansskogen. ✔️Picknick och branschmingel efter loppet. ✔️Spring, jogga eller promenera i skogen. www.finansloppet.se #finans #löpning #bank #försäkring
Anmälan är öppen! #finansloppet2019
Nytt nummer! Läs om förtroendekrisen som skakar branschen. #finans #svpol #magazinecover #hållbarhet #finansliv #sustainability #cover #swedbank #finansbranschen #danske
Följ @Finansliv på Instagram