Gå direkt till textinnehållet

BNP Paribas Personal Finance tecknar kollektivavtal

BNP Paribas Personal Finance tecknar kollektivavtal med Finansförbundet för bankens anställda i Sverige.

BNP Paribas Personal Finance och Finansförbundet tecknar kollektivavtal. Det skriver Finansförbundet i ett pressmeddelande.

Avtalet omfattar alla anställda på BNP Paribas Personal Finance i Sverige, vilket är cirka 75 personer. I Sverige drivs verksamhet bland annat under namnet Sevenday Bank. Avtalet trädde i kraft 1 april i år och pensionsavtalet börjar gälla från 1 januari 2023.

– Jag är glad att vi nu kan formalisera våra anställningsavtal för våra medarbetare. Vi har tidigare följt finansförbundets villkor på bästa möjliga sätt, men vill nu som arbetsgivare och gentemot våra anställda kunna vara ännu tydligare och följa Finansförbundets kollektivavtal, säger Maja Granborg, HR-chef i Norden på BNP Paribas Personal Finance i en skriftlig kommentar till Finansliv.

– Det är jätteroligt. Det är bra för alla anställda som får säkrade villkor, och för att arbetsgivaren som får en bra motpart. Avtalet betyder först och främst att de anställda så småningom kan bilda klubb och på så vis få mer inflytande på arbetsplatsen, säger Finansförbundets ordförande Ulrika Boethius.

Kollektivavtalet mellan BNP Paribas Personal Finance och Finansförbundet är ett direktavtal, alltså att det har tecknats direkt mellan bolaget och Finansförbundet i en kommentar till Finansliv.

Direktavtalet skiljer sig inte från Finansförbundets och BAO:s avtal, mer än att bolaget inte får del av Trygghetsfonden som företag anslutna till arbetsgivareorganisationen BAO kan använda. Enligt Ulrika Boethius innehåller direktavtalet istället andra försäkringar som motsvarar ett liknande skydd.

BNP Paribas Personal Finance svenska verksamhet är en del av den globala koncernen BNP Paribas Personal Finance, som totalt har över 19 000 anställda i 30 länder.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord