Gå direkt till textinnehållet
Foto: Jonas Eng

Bolåneuppstickare får tillståndet indraget

Finansinspektionen drar tillbaka Bofinks tillstånd att ge ut bolån, meddelar myndigheten under onsdagen.

Bofink har fått sitt tillstånd indraget att ge ut bolån, efter ett beslut från Finansinpektionen på onsdagen.

Orsaken bakom beslutet är att bolaget de senaste sex månaderna inte har drivit bostadskreditverksamhet, skriver myndigheten som har undersökt bolagets verksamhet tidigare i våras.

Sedan Bofink fick tillståndet 2019 fram till våren 2023 har bolaget gett ut ett bolån, skriver FI. I maj tidigare i år ska dock Bofink ha gett ut ytterligare krediter till en låntagare.

”FI bedömer inte att den verksamhet som bedrivits är tillräckligt regelbunden för att bolaget ska anses ha drivit verksamhet enligt lagen. FI anser inte heller att de planer för verksamhetsuppstart som Bofink har presenterat är tillräckligt konkreta för att en varning ska vara tillräcklig”, skriver myndigheten i en kommentar.

Finansliv söker Bofink för en kommentar.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord