Gå direkt till textinnehållet
Daniel Soussan, vd Insplanet
Daniel Soussan, vd Insplanet

Bonnier backar från köpet av Insplanet

Igår stod det klart att Bonnier avstår från att köpa resten av aktierna i försäkringsförmedlaren Insplanet.

I mars 2014 köpte Bonnier 25 procent av aktierna i Insplanet från bland andra grundarna Daniel Soussan och Richard Båge. I samband med den transaktionen fick Bonnier också option på att förvärva ytterligare 8,4 miljoner aktier eller motsvarande 62 procent av hela bolaget.

– Jag kan inte svara på varför de har valt att inte utnyttja dem. Det är en fråga du får ställa till Bonnier, säger Daniel Soussan, vd för Insplanet, till Breakit.
– I grunden betyder det egentligen ingenting, Bonnier är fortfarande långsiktiga storägare i bolaget. Som vd för Insplanet är det klart att jag hade sett fram emot att få en så pass stark helägare. Men bolaget har en stark ägarstruktur även i dag, fortsätter han.

David Salsbäck, kommunikationschef på Bonnier, vill inte kommentera beslutet i detalj.
– Beslutet togs nyligen men resonemanget bakom är inget vi kommenterar offentligt. Vi väljer som sagt att stå kvar som storägare på 25 procent, säger han till Breakit.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord