Gå direkt till textinnehållet
Nadja Holm. Foto: Tor Johnsson.

»De ringde upp mig när jag var på jobbet på banken«

Kollegan Nadja Holm  jobbade på Swedbank i Piteå och deltar nu i Idol 2020.

Hur började ditt intresse för musik?
– Jag har sjungit hela mitt liv. Det har alltid varit självklart för mig och jag har haft bra support hemifrån att fortsätta på det spåret. En kort tid ville jag bli läkare, och valde då att gå naturlinjen på gymnasiet. Jag märkte dock ganska snabbt att jag hamnat helt fel. Efter gymnasiet gick jag en artistutbildning på Framnäs Folkhögskola i Piteå. Det var verkligen då som jag insåg att det var det här jag ville göra.

Hur kom det sig att du sökte till Idol?
– Det var min bästa kompis som tipsade om mig. Vi hade snackat om det om ett tag och min kompis bad om om att få ringa. Till slut skickade vi in ansökan, men ingen av oss trodde att de skulle ta det på allvar. Men sen ringde de upp mig när jag var på jobbet på banken. Då tänkte jag, varför inte?

Vad säger dina kolleger om att du är med?
– De har varit väldigt glada. Många av kollegerna är mina nära vänner och har vetat om det ett tag, så det har nästan varit lika jobbigt för dem som för mig att hålla inne med det här. Eftersom jag inte har vetat hur det kommer gå har det varit väldigt skönt att kunna ha dem som bollplank.

Vad är din målsättning med musiken?
– Att jobba med det här på heltid och inte behöva ha ett annat yrke för att försörja mig. Jag vill skriva musik och gillar att skapa produktioner från idé till slutprodukt. Målet är att göra shower över hela världen på stora scener och inför stor publik. Musik kommer absolut att vara min plan A genom allt. Det är min enda plan. Jag tror att det enda sättet att lyckas med något är att satsa fullt ut.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord