»Du behöver inte köpa dig glädje och snabba lösningar«

»Du behöver inte köpa dig glädje och snabba lösningar«

Kollegan Hallå där Denice Fallsdalen, löneadministratör och sparprofil på instagram...

…du figurerar på Instagram via kontot Plånbokssmart (@planbokssmart.se) med över 17 000 följare. Hur kom det sig att du startade kontot?

– Plånbokssmart startade som ett uppror mot att vissa i vår omgivning trodde att min familj »badade i pengar« för att vi hade råd med det dessa personer såg som lyx. Jag ville visa att mängden pengar inte var det som avgjorde, utan att vi är bra på att prioritera, hitta smarta alternativ och att skippa allt onödigt som inte ger livskvalitet. När jag 2015 blev sjukskriven för utmattningssyndrom så började jag skriva om min resa tillbaka och hur jag ändrade min livsstil för att må bättre.

Vad kan man läsa om på Plånbokssmart? 

– Plånbokssmart handlar om hur en hållbar och klimatsmart livsstil (bland annat minimalism, no stress, shop less, second hand) och prioriteringar av det som ger livskvalitet, kan spara både pengar och miljö samtidigt som du mår bättre.

– Jag skriver om det jag lärt mig på vägen, att vi trots flera år med sjukskrivning och föräldraledighet bakom oss har bättre ekonomi, mår bättre och gör mindre klimatavtryck nu än för några år sen. Jag delar även andra personers historier för att inspirera till att hitta sin väg.

Ditt bästa hållbarhetstips?

– Stressa mindre. Ta en stund och fundera på vad som ger dig livskvalitet och hur du vill leva ditt liv. Kanske kommer du på att du inte behöver de där extra prylarna. Du behöver inte köpa dig glädje och snabba lösningar. Du kanske inte behöver en utlandsresa för att ta en »time out« från vardagen. Lägg tid, energi och pengar på det som är viktigt och du kommer må bättre, leva mer klimatsmart och spara pengar på köpet.

Var jobbar du till vardags och vad jobbar du med?

– Jag arbetar på en av storbankerna sedan nio år och är sedan i höstas löneadministratör efter många år som rådgivare.

publicerad
3 april 2019
Nytt nummer av #finansliv ute! Vi har intervjuat Emma Glennow på @marginalen_bank och vi skriver naturligtvis också om hur branschen och de anställda har det under coronakrisen. Foto: @ylvasundgren
Tyvärr måste vi ställa in Finansloppet 2020. Mer info på finansliv.se
Vi har intervjuat Åsa Nilsson Billme, mångfaldschef på @nordea_sverige Nu på finansliv.se Foto: Ylva Sundgren.
Vi vill jobba hemma! #finanslivs undersökning visar att en majoritet av bankanställda vill ha möjligheten att jobba på distans. Varför? Läs mer i årets första nummer! Foto: @donkadoo
Nu kommer ett nytt nummer av #finansliv Läs bl.a. om: ➖Robotarna på @marginalen_bank ➖Intervju med @johannakull ➖Besök på @nordea_sverige i Uppsala ➖Intervju med Sean George, hedgefondförvaltare Foto: @donkadoo
Följ @Finansliv på Instagram