Gå direkt till textinnehållet
Kollegan Tomas Uddin med sin skivsamling. Foto: Tor Johnsson

»Jag har en kollega i bankledningen som också är hårdrockare«

Kollegan Hallå där Tomas Uddin, chef för marknad, kommunikation och HR på Landshypotek, hårdrocksentusiast och samlare av vinylskivor.

Hur många vinylskivor har du?

–Det är runt tvåtusen tror jag. Jag lyssnar mycket på musik och är intresserad av att köpa vinylskivor och går normalt sett väldigt mycket på konserter och festivaler, men inte under 2020 av förklarliga skäl. Något år räknade jag till cirka 50 konserter, inklusive festivalspelningar. Jag har en kollega i bankledningen som också är hårdrockare, vi har varit på några festivaler utomlands. Nu är vi så pass gamla så det är ju inte tält som gäller, vi bor på hotell och sover i bra sängar så att man orkar stå hela dagen. Vi är ganska tråkiga och städade och fokuserar på musiken.

Är det några genrer gillar du speciellt?

–Jag lyssnar mycket på all form av musik som innehåller någon form av attityd. Det kan finnas i allt egentligen. Jag är hårdrockare i grunden, på 80-talet blev det väldigt stort med hårdrock och då spelade jag lite själv. En period blev det lite mer Dylan och Springsteen och den typen av musik. Från början av 2000-talet började jag lyssna på mer modern metal. Gemene man skulle nog uppfatta det som ganska brutal musik. Dödsmetall och Black Metal och sådant.

Landshypotek har också varit med som sponsor av Dansbandsveckan, vilket känns långt ifrån hårdrock. Vad tyckte du om det?

–Landshypotek är en bank för hela landet, för orter som kanske inte alltid står i centrum. Dansband är väldigt stort i hela landet, precis som hårdrock. Det var ett bra sätt att prata med vår publik.  Det finns en massa genrer inom dansbandsmusiken och olika sätt att dansa, jag kände inte till att det kunde vara så stor skillnad mellan banden.

Mest läst

Finansförbundets krönika

»Finansförbundet och de flesta andra parter på arbets-marknaden är överens om teorin att inflationen bäst bekämpas genom minskad konsumtion«, skriver Finansförbundets presidium.
Läs Finansförbundets krönika
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord