Gå direkt till textinnehållet
Lunchrummet Helena Genberg, till höger, är ansvarig för Nordea Sveriges kontorsytor och service. Här äter hon lunch med Lucas Råssjö och Lars Hjelmhammar. Foto: Tor Johnsson

Lunchrummet: Här spisar Nordea

Lunchrummet Nordea testar rabatterat pris på lunchen under vissa tider. Tanken är att få till ett jämnare flöde när kollegerna kommer till matsalen, enligt Nordeas Helena Genberg.

I somras gjorde Nordea om den stora matsalen på huvudkontoret i Stockholm som ersattes av en så kallad »work-lounge«. Här ska kollegerna inte bara kunna äta lunch, utan även sitta och arbeta under resten av dagen, enligt Helena Genberg, ansvarig för Nordea Sveriges kontorsytor och service.

– Vi kommer att ha mindre kontorsyta framöver, då funderade vi på hur vi kan använda den på ett mer effektivt sätt. Syftet är att gå från en yta som används några timmar till att kunna användas hela dagen, säger hon.

Kontoret har ett eget kök med egna kockar och all mat tillagas på plats. Totalt serveras runt 500 luncher per dag. På menyn finns dagens rätt som går att få som kött, fisk eller vegetariskt, en à la carte-meny med lite dyrare rätter samt pokebowl, mackor och sallader. Det går även bra att ha med egen mat att värma, eller ta med sig sin lunch från andra ställen.

En utmaning efter omgörningen är att de flesta kommer till matsalen ungefär samtidigt, enligt Helena Genberg. För att få till ett bättre flöde ska kontoret under hösten testa ett lägre pris på lunchen under vissa tider. Mest hektiskt är det tisdagar och onsdagar då många är inne på jobbet.

Visa upp ert lunchrum

Hur ser lunchrummet ut hos dig? Skicka gärna en bild med en kort beskrivning till redaktion@finansliv.se.

 


– Vi testar det här nu, förhoppningsvis kan tidsspannet göra att det blir en jämn fördelning.

Vad har ni fått för respons?
– Maten är lika bra som tidigare, men många upplevde att logistiken behövde förbättras, så den har vi jobbat med. Men ytan i sig som har fräschats upp tycker många är väldigt trevlig.

Mest läst

Finansförbundets krönika

"Jag kommer att gå och rösta den 9e juni, och jag kommer välja ett parti som tror på partsmodellen och står upp för demokratin. Genom ett högt valdeltagande ökar vi i Sverige vårt inflytande i viktiga samhällsfrågor", skriver Ulrika Boëthius.
»Gör dig redo för EU-valet«
»Varje bransch som står utan en fackförbundstidning är mer sårbar för korruption, oegentligheter och missförhållanden«, skriver Finanslivs chefredaktör Axel Andén.
Några slutord